Battalgazi'de Bayram Dolu Dolu Geçti

Malatya Battalgazi Belediyesi ve Battalgazi Dernekler Federasyonu tarafindan ortaklasa düzenlenen “Bekir Alyüz Futbol Turnuvasi”nin final müsabakasi ve ardindan yerel sanatçilardan Ebru Yaman ve Kara Hasan’in sahne aldigi konser programi yogun ilgi gördü.

Kurban Bayrami’nda düzenlenen futbol müsabakasi ve konser programi, vatandaslara unutulmaz bir gece yasatti. Orduzu Pinarbasi Tesisleri’nde düzenlenen “Bekir Alyüz Futbol Turnuvasi”nin final müsabakasi ve ardindan yerel sanatçilardan Ebru Yaman ve Kara Hasan’in sahne aldigi konser programina ilgi yogun oldu. Rakibi Kamistas Drejan Köyü takimini maglup ederek turnuvada sampiyonluga uzanan Alikan Köyü takimlarinin nefes kesen müsabakasinin ardindan, yerel sanatçilar en güzel sarkilarini konsere katilan Malatyalilar için seslendirdi. Sarkilara eslik eden katilimcilar, hep birlikte sarkilar söyledi, halaylar çekti. Sunuculugunu Ali Biricik’in üstlendigi futbol final müsabakasi ve konser programi ile katilimcilara unutulmaz bir gece yasatildi.

Battalgazi Belediyesi ve Battalgazi Dernekler Federasyonunun isbirligi ile düzenlenen bu özel geceye Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, AK Parti Battalgazi Ilçe Baskani Basri Kahveci, AK Parti Yesilyurt Ilçe Baskani Muhammed Emin Yalçinkaya, Battalgazi Dernekler Federasyonu Baskani Mehmet Kolay, Battalgazi Muhtarlar Dernegi Baskani Abdulvahap Ortaç, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayida vatandas katildi.



“Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum”

Katilim saglayanlara tesekkürlerini ileten Battalgazi Dernekler Federasyonu Baskani Mehmet Kolay, “2018 yilinda kurmus oldugumuz Battalgazi Dernekler Federasyonu olarak bugüne kadar birçok etkinlik yaptik. Bu etkinliklerin birçogunu Istanbul’da gerçeklestirdik. Bu kez de memleketimiz Malatya’da yapmak istedik ve Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder ve ilçe baskanimiz Basri Kahveci bizlere destek verdi. Emegi geçen herkese ve tüm katilimcilara tesekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.

“Bayramimizi güzel bir organizasyonla taçlandiriyoruz”

Organizasyonun bir festival havasina dönüstügünü aktaran AK Parti Battalgazi Ilçe Baskani Basri Kahveci, “Bir futbol turnuvasi ile baslayip, sonrasinda festivale dönüsen programi hep birlikte takip ediyorum. Emeklerinden dolayi baskanlarimiza tesekkür ediyorum. Bayram gününü böylesine güzel bir organizasyonla taçlandiriyoruz. Tüm katilimcilara güzel bir gece geçirmelerini diliyorum. Futbol turnuvasinda da sampiyon olan takimi tebrik ediyorum” seklinde konustu.



“Çok güzel bir organizasyon”

“Rabbim birlik ve beraberligimizi bozmasin” diyerek sözlerine baslayan AK Parti Yesilyurt Ilçe Baskani Muhammed Emin Yalçinkaya, “Öncelikle Kurban Bayraminiz mübarek olsun. Rabbim birligimizi ve beraberligimizi bozmasin. Bayramlar birlik ve dayanisma vesilesidir. Ben bugün bu güzel ortami olusturan ve sizlerin bir araya gelmesine vesile olan Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’e ve Battalgazi Dernekler Federasyonu Baskani Mehmet Kolay’a tesekkür ediyorum. Böyle etkinlikler muhabbeti paylasmanin aracidir. Çok güzel bir organizasyon olmus. Rabbim tekrarini nasip eder insallah” ifadelerini kullandi.

“Bu etkinlik bayramimiza ayri bir nese katti”

Düzenlenen etkinligin Kurban Bayrami’na farkli bir hava ve nese kattigini aktaran Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, “Battalgazi Belediyemiz ve Battalgazi Dernekler Federasyonumuzun ortaklasa düzenledigi bu güzel etkinlige hepiniz hos geldiniz. Hepinizin Kurban Bayramini tebrik ediyorum. Battalgazi’de güzel bir birliktelik örnegi sergilenmis. Bu güzel etkinlik bayrama ayri bir hava, ayri bir nese katmis. Malatya artik kabuguna sigmaz, disarida da kendini en güzel sekilde temsil eder hale geldi. Geçtigimiz günlerde Kiraz Festivalimizi yaptik, kisa bir zaman zarfinda da Kayisi Festivalimizi yapacagiz. Derneklerimiz bu anlamda bizlere büyük destekler veriyor. Dünya Kayisi baskentine yakisan etkinlikler, festivalle ve organizasyonlar yapmayi sürdürecegiz” diye konustu.



“Battalgazi’mizi sahlandirmaya devam edecegiz”

Medeniyetin Kalbi Battalgazi’de kültür, sanat ve sportif etkinliklerin araliksiz devam edecegine dikkat çeken Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Öncelikle Medeniyetlerin baskenti Battalgazi’mize hos geldiniz, sefalar getirdiniz. Kurban bayraminizi gönülden kutluyorum. Bayramlar sevinç anlaridir. Müslümanlik bilincimizi yenileyen, millet olma irademizi diri tutan birlik, beraberlik ve kardeslik duygularimizi pekistiren, rahmet ve bereket dolu bayramlara bizleri kavusturan Yüce Rabbimize sonsuz hamd ve sükürler olsun. Bugünde güzel bir etkinlik ile karsinizdayiz. Istanbul’daki hemserilerimiz ile Malatya’daki kardeslerimizin bulusmasina vesile olduk. Bu etkinligimizi zenginlestiren sanatçilarimiza da sükranlarimi sunuyorum. Battalgazi’mizdeki etkinligimiz araliksiz devam edecek. Etkinlikle düzenlenen futbol turnuvasinda finale çikan takimlarimiza ve sampiyon olan takimimizi tebrik ediyorum. Bu turnuvada kim kazanirsa kazansin, kazanan Battalgazi olacak, kazanan Malatya olacak. Bu etkinliklerimizin asil amaci Malatya’mizi, Battalgazi’mizi, Yesilyurt’umuzu ve diger ilçelerimizi disarida en güzel sekilde tanitmak. Bu etkinliklerin dönüslerini ciddi sekilde görüyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak yaptigimiz yatirimlar ile ilçemiz adindan söz ettiren ve tercih edilen ilçeler arasina girmis durumda. Battalgazi’mizi sahlandirmaya, gelistirmeye ve kendi adindan söz ettirmeyi sürdürecek. Emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.



Etkinlik sonunda Bekir Alyüz Futbol Turnuvasi’nin Sampiyonu Alikan Köyü takimina kupasini ve madalyalarini Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder takdim etti.

Kaynak: İHA