Kirkpinar Baspehlivani Cengiz Simsek, Yaprakli Yagli Güresleri'ne De Damgasini Vurdu

Çankiri’da düzenlenen 46. Yaprakli Yagli Güresleri’ni, 661. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nin Baspehlivani Cengizhan Simsek finalde Mustafa Tas’i geçerek kazandi.

Baspehlivan Cengizhan Simsek, geçen hafta düzenlenen 661. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nde finalde devirdigi rakibi Mustafa Tas ile 46. Yaprakli Yagli Güresleri’nde yeniden karsi karsiya geldi. Çankiri’nin Yaprakli ilçesindeki yaylada düzenlenen yagli güres organizasyonunda, finale kalan baspehlivanlar Cengizhan Simsek ile Mustafa Tas, Er Meydani’na çikti. Yaklasik 20 dakika süren müsabakada Cengizhan Simsek, rakibine bir kez daha üstünlük kurdu ve kazandi. Güreslerde Ismail Koç ile Okan Acar üçüncülügü paylasti. Baspehlivan Simsek’e madalyasini Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli verirken, Vali Abdullah Ayaz da Mustafa Tas’a ödülünü takdim etti.

AK Parti Grup Baskan Vekili Muhammet Emin Akbasoglu, Türkiye’deki yagli güres organizasyonlari arasinda ilk beste olan Yaprakli yagli güres müsabakalarini heyecanla izlediklerini söyledi.

Akbasoglu, "Insallah bu destegimiz artarak devam edecek ve Yaprakli’nin yigit evlatlarinin bu ata sporunu gelecek nesle aktarmasi hususunda el birligiyle mücadelemiz, yatirimlarimiz sonuna kadar devam edecek. Insallah hep beraber Yaprakli’nin altyapi tesisleri noktasinda da gençlerimize de gençlik merkezi kazandirmak suretiyle ata sporlarimizi da en yüksek noktaya çikarmanin altyapisini Yaprakli’da gerçeklestirecegiz" dedi.

Yaprakli Belediye Baskani Ömer Güngör de organizasyonda emegi geçenlere tesekkür etti.

Güreslere Çankiri Belediye Baskani Ismail Hakki Esen, siyasi parti ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ile vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA