Osmangazi'nin Sampiyonlari Bir Arada

Osmangazi Belediyesi, katildiklari ulusal ve uluslararasi spor ve sanat müsabakalarinda Bursa’yi ve ülkemizi temsil eden basarili sanatçi ve sporcu ile ögretmenlerini, düzenledigi kahvalti programinda bir araya getirdi. Baskan Mustafa Dündar, “Klasik belediyecilik hizmetleri disinda nereye bakarsak bakalim spor, kültür, sanat ve edebiyat gibi pek çok farkli bransta Osmangazi Belediyesi’nin imzasini görüyoruz. Gençlerimiz, kendilerine yatirim yapildiginda neleri basarabileceklerini bizlere göstermis oldu” diye konustu.

Osmangazi’nin basari tablosu

Osmangazi Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ile birlikte spor ve sanatta basarili olmus sporcular için düzenlenen kahvalti programina, farkli spor ve sanat branslarinda ülkemizi ulusal ve uluslararasi müsabakalarda temsil ederek derece elde etmis 230 sanatçi, sporcu ve antrenörleri ile okul yöneticileri katildi.

Osmangazi Ilçe Milli Egitim Müdürü Gürhan Çokgezer, AK Parti Il Baskan Yardimcisi Kamil Bayramiç, Osmangazi Ilçe Baskan Yardimcisi Zakir Öztas, Osmangazi Belediye Baskan Yardimcilari ve sporcularin katildigi kahvaltida konusan Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, “Bugünkü tablo birlikte çalisip üretmenin sonucu ortaya çikan bir basari tablosudur” dedi.

Çalisan ve üreten sehir Bursa’nin elde ettigi basarilarda Osmangazi’nin de büyük katkisinin oldugunu ifade eden Baskan Dündar, “Bunu sanayide, ticarette, turizmde ve okullarimizin elde ettigi basarilarda da görüyoruz. Bizler de bu bilinçle çalisiyoruz. Klasik belediyecilik hizmetleri disinda sporda, kültürde, sanatta, edebiyatta, dolayisiyla nereye bakarsak bakalim, Osmangazi Belediyesi’nin imzasini görürsünüz” diye konustu.

Modern tesislerde yeni rekorlar

Osmangazi’de 250’nin üzerinde okul bulundugunu, belediye olarak bu okullarin tamamina katki sagladiklarini söyleyen Baskan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak 69 spor tesisine sahip bir belediyeyiz. Osmangazi Belediyespor bünyesinde Judo, Karate, Hentbol, Basketbol, Yüzme, Badminton, Bisiklet gibi 34 farkli bransta 198 milli sporcu yetistirdik. Bunlarin arasinda bir olimpiyat sampiyonu, 3 Dünya, 76 Avrupa 73 Balkan ve 570 Türkiye sampiyonu olmak üzere toplam 723 sampiyon sporcu yetistirdik. Türkiye’nin en büyük atletizm salonunu Osmangazi’de insa ettik. Emir Vatansever gibi sampiyon sporcularimizin yetistigi Ertugrul Saglam Spor Tesisi tenisin merkezi oldu. Aticilik Trap, Kay Kay tesisi, yüzme havuzlarimiz, basketbol ve futbol sahalarimiz, kisaca 7‘den 77’ye herkesin spor yapabilecegi pek çok tesisimiz var. Osmangazi’nin 10 farkli noktasina basket sahalari yaptik. Bu konuda da çok fazla talep aliyoruz. Basket sahalarinin sayisini artirmak için çalismalarimiza devam ediyoruz” dedi.

Osmangazi’deki 69 amatör spor kulübünün tamamina malzeme ve tesis destegi verdiklerini de belirten Dündar, “Bu basarilarin artarak sürmesi temennisi ile tüm sporcu kardeslerimi ve ögretmenlerini yürekten kutluyor, her birini ayri ayri alkisliyorum” diye konustu.

Osmangazi Ilçe Milli Egitim Müdürü Gürhan Çokgezer de yaptigi konusmada, egitime, spor ve sanata desteklerinden dolayi Baskan Mustafa Dündar’a tesekkür etti. Baskan Dündar, basarili sporcularin masalarini ziyaret edip sohbet ettikten sonra, yüzme, kickboks, modern dans ve piyano gibi farkli spor ve sanat dallarinda dünya birincisi olan ögrenci ve egitmenlere çesitli hediyeler vererek tek tek kutladi.

Kaynak: İHA