BB Erzurumspor Baskani Ömer Düzgün Istifa Etti

Büyüksehir Belediye Erzurumspor Baskani Ömer Düzgün, görevinden istifa ettigini açikladi. Onursal Baskan Mehmet Sekmen’e istifasini veren Düzgün, “Baskan Mehmet Sekmen’le görüserek devam edemeyecegim noktasinda bilgisini verdim” dedi.

Spor Toto 1. Lig play-off maçlarinda elenen ve Süper Lig’e çikamayan BB Erzurumspor’da Baskan Ömer Düzgün, Erzurumspor Tesislerinde düzenlenen basin toplantisinda istifa ettigini açikladi.

Basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Ömer Düzgün, “Bu süreçte bir takim sikintilarla karsilastik. Menemen maçina çikmadan tahtamiz kapaliydi 14 milyona yakin borçla tahtayi çözdükten sonra yolumuza devam ettik. Süreçte futbolcu transferi yaparken ekonomik sikintilarimiz devam etti. Yönetimle birlikte Token projemizle takimimiza 28 milyon liraya yakin bir gelir elde ettik. Kurumlarla, bankadan alinan kredilerle bir sekilde sezonu bitirmeye çalistik. Çok arzu ettik transfer yapmayi ama olmadi. O günkü sartlarda 20 milyon TL borç vardi. Mevcut oyunculari elimizde tutup bu oyuncularla sezona devam ettik. Erkan Sözeri ile ayrilik yasadik, süreklilik isterdik. Süper Lig’deki hocalarla devam etmek istedik ama görüstügümüz hocalar gelmek istemediler. Süreç içerisinde kirilmalar yasadik, temelinde ekonomi vardi. Bizim borçlarimiz futbolcuya borcumuz oldugu için sorun sahaya yansidi. Bu sartlarda lige baslayip play-offa çikmak bizim gözümüzde büyük bir basariydi. Bu sartlarda buraya kadar gelen takim 1 golle eleniyor. Bizim basarisiz olmamiz için çaba harcandi. Bize pozitif ayrimcilik yapilmadi hep rakip takima yapildi” dedi.



“Takimin toplam borcu 97 milyon lira”

Süreçte ekonomik sikinti yasadiklarini belirten Düzgün, “Bu takima sezon sonunda borcumuz 17 milyon lira. 2021-2022 sezonunda 27 Haziran’dan sonra almis oldugumuz futbolcular ve giderler dahil olmak üzere toplam sezon sonundaki borcumuz 17 milyon liradir. Erzurumspor’un tarihindeki 17 milyon borçla bitirmis tek sezonudur. Birer maas yabancilara, ikiser maas da yerli futbolcularimiza borcumuz var. Geçmisten kalan takimin borcu ise 3,5 milyon Euro da tahtada kapali borcumuz var. Toplamdaki borcumuz 97 milyon lira” diye konustu.



“Göreve devam edemeyecegim”

Basin toplantisinda kongrede aday olmayacagini ve görevi birakacagini ifade eden Düzgün, “Çok istedik ama olmadi. Yönetim olarak basariya ulasmak için elimizden geleni yaptik. Baskan Mehmet Sekmen’le görüserek devam edemeyecegim noktasinda bilgisini verdim. Göreve devam edemeyecegim demek takimi yarin birakacagim anlamina gelmiyor. Baskanimiz Sekmen bey fikrini açikladi; takimimiza sahip çikacak, yönetebilecek var ise gelsinler kongrede ne gerekiyorsa yapilir dedi.

Bende elimden geleni yapacagim. Kongrede aday olmayacagim ve görevi birakacagimi ifade etmek istiyorum. Iyi niyetimiz karsilik bulmadi. Basarisizligi sadece yönetimde ve futbolcularda aramamak lazim. Taraftar ’yönetim istifa’ dedi, buyurun istifa, biz yokuz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA