Akgül Açiklamasi 'Adanaspor'u Devretmeyecegiz'

Adanaspor AS Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Akgül, takimin devri konusunda bir teklif almadiklarini belirterek, "Adanaspor’u daha yukarilara tasiyamayacak birine takimi birakmayiz" dedi.

Furkan Akgül katildigi radyo programinda gazeteci Serkan Senyürek’in ve taraftarlarin sorularini yanitladi. Her sezona güzel bir hayalle basladiklarini belirten Akgül, "Firat hocayla basladik. Istekli ve genç bir hocaydi. Transfer sezonunu iyi bitirdigimizi düsünüyorum. Firat hocayla mayamiz tutmadi. Daha sonra Sait hoca ile anlastik. Iyi bir çikis yakaladik. Bu çikisi devam ettiremedik. Tabi ki mutlu degiliz. Ama Süper Lig’e çikar miyiz diye de düsündük bir ara. Sait hocayi getirmeden önce baskan babamla toplanti yaptik. Sonradan göreve geldigi her takimda bu ivmeyi yakalamis durumda. Sonraki düsüste istatistiklerde varmis biz onu kaçirdik. Kolay sayilabilecek maçlarda puan kayiplari bizleri üzdü" seklinde konustu.

Santrfor konusunda kesinlikle hata yaptiklarini söyleyen Akgül, "Bence bizim hatamiz çok iyi isimlere gitmemiz oldu. Transferleri Euro’yu hesaplayarak yapiyoruz. Ama bize gelen gelir TL olarak sabit bir gelir. Gerçekten zor bir is. 14 milyon civarinda gelir var. Gider daha fazla" dedi.

Taraftarlarin takimin devri konusundaki sorularina cevap veren Akgül, "Muhtemelen yanlis bir yere mail atmislardir. Daha önce de Türkiye’den biri Chelsea’yi alacagim diye çikti. Sonra yanlis bir yere mail atmisim demisti. Bize gelen hiçbir teklif yok. Böyle bir devir konusu olsaydi transferle ilgilenmezdim" ifadelerini kullandi.

Furkan Akgül, iskelet kadroyu bozmadiklarini vurgulayarak, "Giden futbolcular oldu ama ana kadro duruyor. Sait hocaya devam etme konusunda teklif yapmadik. Celil’e ilginin gelmesi normal, anlasildigi söyleniyor. Ama Celil Adanaspor’un oyuncusu su an. Iyi bir teklif gelirse satilabilir. Yerlerinin doldurulabilecegini düsünüyorum. Bizim gitmemiz için tepkiler var, bu tip beklentilerin olmasini normal karsiliyorum. Bizi istemeyebilirler. Bizden daha iyisini yapabilecek, Adanaspor’u daha yukarilara tasiyamayacak birine de takimi birakmayiz. Böyle birini bulursak devrederiz. Sonra da locamizi alir en büyük destegi yine biz veririz. Store konusu benim disimda bir konu ama il olarak online olarak açtik. Hala çalismalar sürüyor. Baskanimiz her konuda titiz bir sekilde çalismak ister" açiklamasini yapti.

Kaynak: İHA