Mus'ta Yumurtadan Çikan Yavru Leylekler Gelismeye Basladi

Ilkbahar Mevsimiyle Mus’a gelen leylekler, yumurtadan çikan yavrularini besleyerek büyütmeye basladi.

Her yil mart ayi baslarinda Mus Ovasi’na gelen leylekler, 40 günlük kuluçkanin ardindan yumurtadan çikan yavrularini besliyor. Binlerce leylege ev sahipligi yapan ova köyleri, bugünlerde yeni yavru leyleklere kavusmanin sevincini yasiyor. Köylerdeki aydinlatma direkleri ile evlerin çatilarinda yuva yapan leylekler, zorlu göç için yavrularini büyütme telasina girdi.

Korkut ilçesine bagli Alazli köyünde yavrulayan leyleklerle ilgili açiklamalarda bulunan köy sakinlerinden Hikmet Yesil, baharin müjdecisi olarak bilinen leyleklerin ilkbahar mevsimiyle köye geldigini söyledi.



Bazen kar kalkmadan leyleklerin köye geldigini ve aç kaldiklarini anlatan Yesil, “kendi imkanlarimizla balik, et ve yem vermeye çalisiyoruz. Leylekleri sahipleniyoruz. Su anda leylekler yumurtlamis durumda. Yaklasik 40 günde civcivlerini çikarip birkaç ay besledikten sonra Sonbahar mevsimiyle göç edip gidiyorlar” dedi.



“Leylekleri çok seviyoruz”

Köy sakinlerinden Sükrüye Yesil ise “Ilkbaharda leylekler geliyor. Onlara bakiyoruz. Kar çok oldugu zaman aç kaliyorlar. Balik veriyoruz, et veriyoruz. 45 yildir bu köydeyim ve evimizin çatisinda leylek yuvasi var. Leyleklere sahip çikiyoruz. Köyde kimse leyleklere karismiyor. 40 günde yavrular yumurtadan çikiyor. 2-3 aydan sonra yavru leylekler büyüyüp gidiyorlar. Biz leylekleri çok seviyoruz. Onlarin baharin müjdecisi” diye konustu.

Kaynak: İHA