Fenerbahçe'den TFF Baskan Adayi Mehmet Büyükeksi'ye Elestiri

Fenerbahçe Spor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) baskanligina adayligini açiklayan Mehmet Büyükeksi’nin sözlerine yönelik elestiride bulunarak açiklama yayimladi.

Fenerbahçe resmi internet sitesinden yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

“TFF Baskan Adayi Mehmet Büyükeksi’nin, baskan seçilmis gibi bir eda ile yaptigi basin açiklamasina istinaden; Öncelikle net ve sarih bir sekilde bilinmesini isteriz ki kulübümüzün Türk Futbolunda hain FETÖ mevcudiyetine karsi göstermis oldugu hassasiyet tüm ülkemizin malumudur. Zira, kulübümüz, 3 Temmuz 2011’de hain FETÖ’nün saldirisina ugramis, hem sportif hem de mali açindan telafisi mümkün olmayan zararlara ugramistir. Bu örgütün tüm siddetli saldirilarina ragmen verdigi asil mücadele ile Kulübümüz hem tarihe geçmis hem de devletimizin takdirlerine layik olmustur.

Hal böyle iken bizim sorunumuz kisilerle degil, tamamen ilkesel bazda ve geçmiste yasananlardan edindigimiz tecrübelerden kaynaklanmaktadir. Bu baglamda Türk futbolunda adil rekabet adina risk teskil edebilecek mevzularda geçmiste oldugu gibi bugün de sessiz kalmamiz beklenmemelidir.

Bu inanç ve anlayisla su sorulari kamuoyunun dikkatine getirmek isteriz:

1- Kamunun herhangi bir pozisyonuna görev atamasi yapilirken ilgili kisi ve aile mensuplari dahil olmak üzere son derece detayli bir geçmis taramasi yapilmaktadir. Söz konusu Türk futbolu oldugunda bu yönde bir hassasiyetin gösterilmemesi makul müdür?

2- FETÖ’den yargilanma süreci devam eden bir sahsin yakin bir aile ferdinin TFF Baskani olmasinin olusturacagi soru isaretleri, göz ardi edilebilecek bir unsur mudur?

3- Hal böyleyken TFF Baskanligi görevine seçilmeniz halinde bu hususun suistimal edilerek size karsi kullanilmasi durumunda adil, seffaf ve her kulübe esit mesafede durma prensiplerini uygulamaniz risk altinda olmayacak midir?

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak tamamen güven erozyonu yasanmis olan futbol ikliminde adil rekabet sartlarini olumsuz etkileyecek en ufak bir tartismali ortama tahammülümüzün olmadigini vurgulamak isteriz. Son olarak bugünkü açiklamasinin bir bölümünde ‘TFF’ye baski kurmak, kulüp stratejinizin bir parçasi olabilir’ diyen Mehmet Büyükeksi’ye;

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Türk futbolu ve TFF odagindaki yaklasimimizin; “hiçbir sart altinda kimseye ve hiçbir kulübe ayricalik gösterilmemesi, her kulübe esit mesafede durulmasi” oldugunu, kisa bir medya taramasi ile görebilecegini vurgulamak isteriz. Eger bu açiklamamiza yanit verilecek ise bunun yukarida sordugumuz sorulara da cevap olacak nitelikte bir açiklama olmasini önemle rica ederiz.”

Kaynak: İHA