Yaz Okulu 26 Dalda 2286 Ögrenciye Egitim Veriyor

Süleymanpasa Belediyesi Yaz Okulu, her yil oldugu gibi Süleymanpasali çocuklara yaz boyunca 26 farkli bransta egitim veriyor. Bu yil Yaz Okulu’ndan yararlanan ögrenci sayisi rekor kirarak 2286’yi buldu.

Her yaz 7-12 yas arasi çocuklara yönelik olarak düzenlenen Yaz Okulu, bu yil da sportif, sanatsal ve kültürel olmak üzere toplamda 26 farkli bransta egitime basladi.

Süleymanpasa Belediyesi Yaz Okulu’nda egitim gören ögrenciler, alaninda uzman egitmenler esliginde, haftanin bes günü ders aliyor.

15 spor, 7 sanat dalinda kurs açildi

Süleymanpasa Belediyesi Yaz Okulu, Futbol, Basketbol, Voleybol, Yüzme, Boks, Buz Pateni, Geleneksel ve Olimpik Okçuluk, Judo, Karate, Tekvando, Satranç, Sualti Sporlari, Tenis ve Güres olmak üzere 15 spor dalinda egitim veriyor. Yaz Okulu bünyesinde ayrica Halk Oyunlari, Bale, Tiyatro, Gitar, Keman, Piyano ve Resim olmak üzere 7 sanatsal kurs açildi. Bunlarin yani sira Ingilizce, Akil ve Zekâ Oyunlari ve Robotik Kodlama egitimleri de Yaz Okulu ögrencileri için egitim veriyor. Okul öncesi (4-6 yas) çocuklar için ise Orff ve Ritim Atölyesi bulunuyor.

Ögrenci sayisi rekor kirdi

Süleymanpasa Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü bünyesinde açilan Yaz Okulu, geçtigimiz yil 2 bin ögrenciye kurs vermisti. Bu yil 2286 ögrencinin kayit yaptirarak egitim almaya baslamasiyla yeni bir rekor kirilmis oldu.

8 farkli noktada kurs merkezleri olusturuldu

Ilgili müdürlükten yapilan açiklamada, Hürriyet Mahallesi’nde Çocuk Kulübü, Kod Atölyesi ve Ebru Naim Fen Lisesi, Ortacami Mahallesi Bilgi Evi, Çiftlikönü Mahalle Konagi ve Spor Tesisleri, 100. Yil Mahallesi Ahmet Aygün Gençlik Merkezi, Atatürk Mahallesi Sehit Firat Yilmaz Çakiroglu Spor Tesisleri ve Cumhuriyet Mahallesi Yahya Kemal Beyatli Kültür Merkezi olmak üzere 6 mahallede 8 farkli noktada egitim verildigi ifade edildi. Açiklamada ayrica gösterilen yogun ilgiden dolayi bu yil ilk kez Yaz Okulu kurslarinda ikinci etap kayitlarinin da alinacagi belirtilirken, Yaz Okulu’nun 26 Agustos tarihinde sona erecegi kaydedildi.

Kaynak: İHA