Türkiye Sampiyonu Eda'nin Hedefi Dünya Sampiyonlugu

Kayseri Emniyet Spor Kulübü tekvando sporcusu 13 yasindaki Eda Gül, Tekvando Yildizlar Kategorisi’nde Türkiye Sampiyonu oldu. Milli takim seçmelerini de kazanan sporcu, Bulgaristan’da düzenlenecek Dünya Sampiyonasi’nda da sampiyonluk hedefliyor.

Kayseri Emniyet Spor Kulübü sporcusu 13 yasindaki Eda Gül, Tekvando Yildizlar Kategorisi Türkiye Turnuvalari’nda 7 maç kazanarak Türkiye Sampiyonu oldu. 109 sporcuyu geride birakarak sampiyon olan Eda Gül, daha sonra Konya’da düzenlenen milli takim seçmelerini de kazanarak, 27-31 Temmuz arasinda Bulgaristan’da düzenlenecek olan Dünya Sampiyonasi’na katilmaya hak kazandi.

Hedefinin dünya sampiyonu ve daha sonra da doktor olmak oldugunu söyleyen Eda Gül, “Aslinda ilk baslarda buraya sadece hobi olarak gelmistim. Hocam da sag olsun beni birakmadi ve sampiyon yapti. Burada bir sürü turnuvaya katildim, hocam beni farkli illere götürdü. Farkli kulüplere götürdü, bazen de onlar geldiler buraya ve onlarla maç yaparak kendimi gelistirdim. Bu sürece kadar gelmek zordu. Çalismak gerekiyor, asamalari var. Milli takima davet edildigim için çok heyecanliyim. Bulgaristan’a gidecegim. Degisik bir ülke ve degisik yerler görecegim. Degisik insanlarla maç yapacagim. Bunun için heyecanliyim. Hedefim de ilk basta olimpiyatlara gitmek ve orada birinci olmak. Daha sonra da üniversitelere aday çikmak istiyorum. Doktor olmak istiyorum. Insallah buradan birincilik gelirse üniversiteye de gidecegim. Sabahlari okula gidiyorsam, öglenleri de buraya gelip çalisabiliyorum her ikisine de. Zamanim olmuyor baska bir seye. Hep spor, okul ve ders olarak geçiyor. Spor yaparken derslerimden de geri kalmiyorum. Basta Yildirim hocam olmak üzere ve Hasan hocam ile Mehmet Ali hocam olmak üzere herkese tesekkür ediyorum. Antrenmanlarda partner olan arkadaslarima da tesekkür ederim. Onlar sayesinde buralara geldim” dedi.

Sokaktan Madalya’ya Uzanan Eller Projesi Genel Koordinatörü Hasan Keles ise, “Bu 2015 yilindan beri devam eden bir projemizdi. Pandemiden dolayi bu basarimiz gecikti ve çok arzuladigimiz bir basariydi. Eda bunu yakaladi. Eda’ya ve Yildirim hocama tesekkür ediyoruz ve Emniyet Spor Kulübü olarak Dünya Sampiyonasi’na katilmaya hak kazandi kizimiz. Gerçekten önemli bir sey yapti. Eda gibi birçok sporcumuz var. Ilk zor ama insallah arkadan çok kisinin gelecegine inaniyoruz. Bizde müthis bir potansiyel var. 5 bin 50’ye yakin lisansli sporcumuz var. Tüm hocalarimiz gayet disiplinli gayet istekli bir sekilde bu isi yürütüyorlar. Insallah biz burada daha çok Avrupa ve Dünya Olimpiyat sampiyonu çikaracagimiza inaniyoruz. 27-31 Temmuz arasinda Bulgaristan’da yapilacak olan Dünya Sampiyonasi’na sporcumuz insallah milli takim adina katilacak ve biz dünya sampiyonlugu bekliyoruz. Bu proje tamamen ücretsiz. Devletin tüm imkanlarini emniyetimiz, valiligimiz, is adamlarimiz destekliyor. Gençlerimizin özellikle spor yapmasi, gençlerin bos zamanlarini doldurarak ve gençlerimize sahip çikarak çalisiyoruz. Biz sahip çikmazsak baskalari çikar düsturu ile hem okullarinda basarili olmalari hem de sporda iyi yerlere gelmeleri için çaba sarf ediyoruz. Gençlerimize kapimiz her zaman açik. Insallah tüm gençlerimizi de bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Dünya Sampiyonlugu’na aday olan 25’e yakin sporcularinin oldugunu söyleyen Emniyet Spor Kulübü Antrenörü Yildirim Köse de, “Eda’yla 4 yildir beraberiz. Siki çalisiyoruz ve en son Türkiye Sampiyonasi’nda 7 maç yaptik. 109 sporcu arasindan 7 maç kazanarak final oynadik ve birinci olduk. Bunun sonucunda Konya’da düzenlenen milli takim seçmelerine katildi.

Orada çok sükür rakibimizi yenerek Bulgaristan’da düzenlenecek olan Dünya Sampiyonasi’na katilmaya hak kazandik. Insallah devami gelecek. Eda da okulunu aksatmadan, antrenmanini aksatmadan hem okul hem de spor konusunda büyük hedefleri olan bir sporcumuz. Bizde çok Eda’lar var ve Eda gibi en az 20-25 tane daha dünya sampiyonluguna aday sporcumuz var. Hep birlikte mücadelemizi veriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA