TFF 2. Lig'de Gruplar Belli Oldu

2022-2023 sezonu TFF 2. Lig gruplarinda yer alacak takimlar yapilan kura çekimi ile belirlendi.

TFF 2. Lig’de gruplar belli oldu. Riva Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri’nde düzenlenen kura çekimiyle birlikte Kirmizi ve Beyaz Grup’ta mücadele edecek olan takimlar belirlendi. Kura çekimine; Türkiye Futbol Federasyonu 2. ve 3. Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Can, TFF Genel Sekreter Yardimcisi Özcan Sepik, Maç Planlama Müdürü Besim Yalçin, kulüp baskanlari ve temsilcileri katildi.

2022-2023 sezonunda TFF 2. Lig; Beyaz ve Kirmizi Grup olarak iki gruba ayrilirken, Kirmizi Grup’ta 20, Beyaz Grup’ta 19 takim yer aliyor. TFF 2. Lig’de müsabakalar, 27-28 Agustos 2022 tarihlerinde oynanacak maçlar ile baslayacak ve normal sezon 29 Nisan 2023’te sona erecek.

"TFF olarak her zaman sizlerin yaninizdayiz"

Yeni dönemde is birligi içinde çalisacaklarina inandigini vurgulayan Volkan Can, "Baskanimizin seçim çalismalarinda alt liglere nasil deger verdigine sahit olduk. Bütün toplantilarda önce alt liglerden bahsetti. Alt ligler futbolun mihenk tasidir. Insallah birlikte iyi seyleri basaracagimiza inaniyorum. Ben de 2. ve 3. Lig kulüpleri arasinda iyi bir köprü kuracagima, sizlerin yaninda olacagima buradan söz veriyorum. TFF yönetimi olarak biz önce güven, adalet ve seffaflik ilkesiyle yola çiktik. Çözüm odakliyiz. Bütün camialara esit mesafedeyiz. Bu çok önemlidir. Hiçbir zaman hiçbir kulübün bir adim fazla yaninda olmayacagimiza buradan söz veriyorum” ifadelerini kullandi.

TFF 2. Lig Kirmizi ve Beyaz Grup su sekilde olustu:

Beyaz Grup

Afjet Afyonspor

Amed Sportif

24 Erzincanspor

Ankaraspor

Arnavutköy Belediyespor

Batman Petrolspor

Bayburt Özel Idare

Düzcespor

Bursaspor

Çorum FK

Esenler Erokspor

Nazilli Belediyespor

Ispartaspor

Inegölspor

Menemenspor

Sivas Belediyespor

Somaspor

Sanliurfaspor

Tarsus Idman Yurdu

Kirmizi Grup

Sariyer

Kirklarelispor

Zonguldak Kömürspor

Ankara Demirspor

Erimasgut Belediyespor

Pazarspor

1462 Trabzon FK

Silahtaroglu Vanspor FK

Diyarbekirspor

Adiyaman Futbol Kulübü

Iskenderunspor

Serik Belediyespor

Fethiyespor

Usakspor

Bucaspor 1928

Balikesirspor

Kocaelispor

Karacabey Belediyespor

GMG Kastamonuspor

Kaynak: İHA