Süper Lig'e Yükselen Istanbulsporlu Futbolcular Açiklamasi 'Sonuçtan Emindik'

Bandirmaspor’u 2-1 maglup ederek Süper Lig’e yükselen Istanbulspor’un sampiyon futbolculari maçin ardindan duygularini paylasti, “Mutluyuz. Sampiyon olacagimizdan emindik” dediler.



“Sampiyon olacagimizdan emindik”

Maçta iki gol kaydeden ve sampiyonlukta takimina büyük katki veren Ibrahim Yilmaz, “Gerçekten son bir aydir bu ani hep düsünüyordum. Bugün de gerçekten 2 gol atmak bana kismet oldu. Çok mutluyum. Hiçbir zaman unutamayacagim bir andi. Takim arkadaslarimi tebrik ediyorum. Buraya gelene kadar çok emek verdik, çok zorlandik ama yilmadik. Sampiyon olacagimizdan çok emindik. Bütün takim olarak inanmistik. Bu zamana kadar bizi gelistiren eski hocalarimiza, baskanimiza, hocamiza ve herkese çok tesekkür ediyorum” sözlerini kullandi.

“Tüm engebeleri tek tek astik”

Etkili savunmasiyla sampiyonlukta önemli bir pay sahibi olan Mehmet Yesil, “Bizim için rakip fark etmiyordu. Çok mutluyum. Buraya gelene kadar yolumuz engebeliydi. Hepsini teker teker büyük bir sabirla astik. Kolay maç olmayacagini biliyorduk. Bandirmaspor da bizim gibi ayaga top oynayan bir takimdi. Biz dersimize biraz daha iyi çalistik. Sans da bizden yanaydi. 2-1 yendik. Çok mutluyum. Bizim için gerçekten duygu dolu konusma yapti; Istanbulspor’un kurucusunun oglu, ‘Formanizin renklerinin ne anlama geldigini biliyor musunuz?’ dedi.

Bildigimiz halde ’Bilmiyoruz’ dedik. ‘Renklerin degerini bilerek mücadelesini vereceksiniz. Sampiyon olacaksiniz’ dedi.

Olduk. Mutluyuz. Türkiye’de 35 yasindaki adamlara gidip para veriliyor. Adam parasini alamayinca el frenini çekiyor. Bizim kulüpte öyle bir sey yok. 30 yasinda olan 2 oyuncumuz var. Gerisi 25 yas ve altinda. Öyle bir yapilanma var ve futbolun gereklerini yapmaya çalisiyoruz. Baskanimiza ve hocamiza tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.



“Bizden büyük bütçeli takimlar varken biz çiktik. Mutluyum”

Kaleci Muhammed Alperen Uysal daha büyük bütçeli takimlara ragmen çikmalarinin mutluluk verici oldugunu belirtirken, “Play-off’tan gelmesi bence direkt çikmaktan daha güzel. Bandirma da gerçekten güzel takimlardan. Mutluyuz. Bize göre çok daha büyük bütçeli takimlar varken biz Süper Lig’e çiktik. Bunun parçasi oldugum için çok mutluyum. Istanbulspor için aslinda tarihini yeniden hatirlamasi için önemli. Çok önce kurulmus büyük bir camia Istanbulspor. Bunun farkina varip Süper Lig’de kalici olmasi lazim” dedi.



“Kalbi büyük olan takimiz”

Takimin yabanci oyuncularindan Kristal Abazaj ise, “Öncelikle söyleyecek çok sey yok. Biz küçük takim olarak adlandirilan Istanbul’un yalniz bir takimiyiz. Ama gerçekten kalbi büyük olan, cesaretle mücadele eden bir takimiz. Bandirmaspor’un buraya kadar gelmis olmasi bir sans degil. Çok iyi takimlar. Birtakim üzülecekti. Biz hak ettik ve su an Süper Lig’deyiz. Genç oyuncularin hayali büyük takimlara karsi oynamak. Gelecek sene büyük takimlara karsi oynayacagiz. Benim hayalimdi” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA