Hakan Reçber'den Tarihi Altin Madalya!

Milli taekwondocu Hakan Reçber, Roma 2022 Taekwondo Grand Prix’inde altin madalya kazandi. Milli sporcu erkeklerde grand prix altin madalyasi kazanan ilk taekwondocu olarak tarihe geçti.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari’na kota puani veren ve her siklette 32 sporcunun davetle katildigi Roma 2022 Taekwondo Grand Prix’inin ilk gününde 3 olimpik siklette 6 milli sporcu tatamiye çikti. Erkekler 68 kiloda Hakan Reçber altin madalya ulasarak bunu basaran ilk erkek sporcu unvanini elde ederken, erkekler 58 kiloda Görkem Polat da olimpiyat sampiyonunu yendigi organizasyonu bronz madalya ile tamamladi.

Hakan Reçber, ilk turda Brezilya’dan Joao Victron Souza Diniz’i, ikinci turda Hirvatistan’dan Leon Glasnovic’i, çeyrek finalde Brezilya’dan Edival Pontes’i, yari finalde Ingiltere’den Bradly Sinden’i ve finalde Isveç’ten Ali Alian’i maglup ederek altin madalyanin sahibi oldu.

“Basarilarimiz sürüyor”

Türkiye Taekwondo Federasyonu Baskani Prof. Dr. Metin Sahin, taekwondo olarak ülkeye güzel haberler vermeye devam ettiklerini söyledi.

Sahin, “19 Mayis haftasinda Ingiltere’de elde ettigimiz tarihi sampiyonluklarin hemen ardindan hiz kesmiyoruz. Olimpiyatlar yolunda çok önemli bir organizasyon olan grand prixin ilk gününde Hakan Reçber ile tarihi bir madalya elde ettik. Ayrica genç sporcumuz Görkem Polat’in bronz madalyasi da çok degerli. Burada mücadele eden tüm sporcularimizi ve basarida emegi geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Organizasyonun ikinci gününde 3 olimpik siklette 5 milli sporcu mücadele edecek.

Kaynak: İHA