Dursun Özbek Projeleriyle 4 Yilda 9.5 Milyar TL'lik Gelir Saglamayi Hedefleniyor

Galatasaray Baskan Adayi Dursun Özbek, sari-kirmizili üyelerle bir araya gelerek projelerini tanitti. Özbek bu projelerle 4 yilda 9.5 milyar TL gelir bekliyor.

Galatasaray Spor Kulübü’nde 4-11 Haziran’da yapilan olaganüstü seçimli genel kurulda aday olan Dursun Özbek, Zorlu Gösteri Merkezi’nde düzenledigi etkinlikte sari-kirmizili üyelerle bir araya geldi. Etkinlikte konusan Dursun Özek, Galatasaray’i mali açidan güçlü hale getirmek istedigini söyledi.

Özbek’in listesinde yer alan ve Sportif A.S.’de görev alacak olan Erden Timur da projelerle ilgili üyelere bir sunum gerçeklestirdi. Timur; Galatasaray Adasi, altyapi reformu, gelecek vizyonu projeleri, Florya, Colombus, Mecidiyeköy, Riva, Kemerburgaz, spor salonu, tesislesme reformu, Hasnun Galip, yeni araziler gibi konulari kapsayan projeler hakkinda üyelere bilgi verdi. Dursun Özbek ve ekibi, bu projelerden 4 yil içerisinde 9.5 milyar TL’lik gelir saglamayi hedefleniyor.

Dursun Özbek: "100. yilda en çok kupa kazanan kulüp olarak anilmak istiyoruz"

Tanitim sonrasinda Dursun Özbek ve Erden Timur, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Cumhuriyetin 100. yilinda tüm branslarda basari saglamak istediklerini belirten Dursun Özbek, "2023 çok önemli bir yil. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan kurulusunun 100. yili ayni zamanda. Galatasaray, olimpik sporlari Türkiye’ye getiren en önemli kurulus. Galatasaray’in misyonunda sporu ileri götürmek var. Ali Sami Yen abimiz bunun açiklamasini yapmis. Bunun üzerine koyarak götürmek zorundayiz. Onun için sadece futbol degil. Basketbolda Erden kardesimin gösterdigi basariya hepimiz sahit olduk. Benzer olusumlarla ayni yapilanmayi gündeme getirerek 100. yilda en çok kupa kazanan kulüp olarak anilmak istiyoruz. Onun için de gerekli çalismalari yapiyoruz. Futbolda son 3 senede istedigimiz neticeleri alamadik. 2017 yilinda biz de yönetimdeyken, kurdugum takim 2 sene pes pese sampiyon oldu. Orada da çok iddialiyiz. Her seyi bütçemiz çerçevesinde yapacagiz. Erdem kardesim çok güzel bir örnek teskil etti. Öyle inan, sampiyonluga oynayan takimlarin çok bütçeyle kurulmasina olmasina gerek yok. Yeter ki oraya biz sevgiyi katalim, ilgiyi katalim. Yönetim kurulumda çok önemli kisiler var. Her yönetim kurulu üyesine kendi ilgilenecegi brans belirleyecegiz. Erdem kardesimin baska hizmetleri de olacak. Özellikle gayrimenkul isinde kulübe büyük destek verecek. Bizim amacimiz sportif olarak en büyük basariyi yakalamak. Sürdürülebilir basariyi yakalamak. Bunu saglayacak olan mali bagimsizligi öncelikle kulübe getirmemiz lazim. Tabii gayrimenkul sirketi degiliz. Sportif basariyi en üst seviyeye çekebilmek için mali bagimsizligi saglamamiz lazim. Burada sunulan projeler mali bagimsizliga götürecek projeler. Dolayisiyla onun için önemsiyoruz. Taraftarlarimizin bizim arkamizda durmasi lazim. Yeni dönemde Galatasaray’i en üst seviyede desteklemeleri lazim. Burada kimin seçildiginin önemi yok olarak söylüyorum" diye konustu.



"Herkesin memnun olacagi, gipta ile bakacagi bir takim yapacagiz"

Fatih Terim’in seçim arifesinde gündeme gelmesinin hos bir sey olmadigini vurgulayan Özbek, "Taraftarlarimizin ve camiamizin suna inanmasi lazim; biz Galatasaray için en iyisini yapacagiz. Onun için yetkiyi alirsak taraftarlarimiz bize inansin. Burada herkesin memnun olacagi, gipta ile bakacagi bir takim yapacagiz. Bundan kimsenin süphesi olmasin. Borç ödemeyi oyuncu satarak yaparsaniz bu küçülmeye dogru giden bir merdiven. Bizim zaten güzel bir takimimiz var. Çok önemli sporcularimiz var. Bunlar takviye gerekiyor. Bu takviyeleri yapacagiz. 2023’te sampiyonluklar Galatasaray için çok önemli. Bunun için biz gerekeni yapacagiz" seklinde konustu.



"Projelerimiz hazir"

Galatasaray için en iyisini yapmak için hazirlandiklarini söyleyen Dursun Özbek, "Projelerimiz hazir. Erden beyin sunumu 5 yilin özeti. Ben ayrildiktan sonra çalismalarim durmadi. Onun için hiç kimse su endiseye kapilmasin. Galatasaray’i en iyi durumda temsil edecegiz. Galatasaray’in sportif basarilari için en büyük çabayi harcayacagiz. Önümüzdeki hafta seçim var. Bu seçimin Galatasaray’a hayirli olmasini diliyorum. Bir tek temennim var. Biz bir aileyiz. Hepimiz kardesiz. Burada yaristirilacak sey sadece projeler. Galatasaray’a yapacaginiz isler. Laf yaristirmak artik geçmiste kaldi. Onun bir faydasi yok. Biz sadece projelerimizle konusacagiz" ifadelerini kullandi.

Erden Timur: "Bu hikaye devam edecek"

Erden Timur ise basketbolda yazilan hikayenin ekip olarak oldugunu söyleyerek, "Bu fikir Burak baskanin ve yönetimin fikri. Bu projeyi yapar misin diye sorduklarinda ’evet’ dedik. Tüm süre boyunca da kimsenin karismasina izin vermedi. Bu da çok önemli bir sey. Yarin artik son maç. Serinin buraya gelmesi kimsenin beklemedigi bir seydi ama son maçta her sey olur. Ben çok inaniyorum. Burayi geçersek bambaska bir sey olur. 16 kati bir bütçe ile mücadele ediyoruz. Bu hikaye devam edecek. Insallah" dedi.

Hayatinda samimiyetin geçmedigi kalbi görmedigini belirten Timur, "Kendi isim de bile öyle. Gönül gücünden daha güçlü güç tanimiyorum. Bugün geçmezse yarin geçer. Birbirine en az güvenen ülkeyiz. Toplam olarak öyleyiz. Herkesin samimiyete ihtiyaci var. Herkesin içinden geldigi gibi konusmaya ihtiyaci var. Birbirimize hatalarimizi, eksikliklerimizi söylemeye ihtiyacimiz var. Galatasaray kullaniyor açikça belli bunu anlatmaya ihtiyaç var. Kizmadan, ayristirmadan, kutuplastirmadan. Dünyada iyilikten daha büyük bir güç yok. Bu da çok eminim" diyerek sözlerini tamamladi.

Dursun Özbek ve ekibinin projeleri söyle:

Galatasaray Adasi: Finansmani Yönetim Kurulu tarafindan karsilanacak olan Galatasaray Adasi kisa sürede sosyal tesis olarak üyelerin kullanimina açilacak.

Florya Konut Projesi: Florya’daki 40 dönümlük arazinin satin alinarak, iki parselde toplam 63 dönümlük arsa ve 97.000 m2’lik insaat alaninda konut projesi gelistirilecek.

Colombus: Cemal Özgörkey’in vizyonu ve ekip arkadaslari ile gelistirilen bu projenin detaylari haftaya açiklanacak.

Mecidiyeköy Binasi: Binayi artan konut fiyatlari ile diger alternatiflere göre getirisi daha yüksek olan rezidans olarak gelistirmek hedefleniyor.

Riva: Halihazirda basariyla devam eden projede bir degisiklik yapmadan ve beklenen gelirlerin herhangi bir sekilde kirdirilmadan 2022, 2023, 2024 ve 2025’te tahsil edilmesi ve orijinal projede olmayan ilave 200 dönüm orman arazisi için gereken izinlerin alinarak ilave konut insaatina baslanilmasi planlaniyor.

Kemerburgaz Tesisi: Stadyuma 10 dakika mesafede A Takim ve altyapi için 6 nizami sahali modern tesisler tamamlanacak ve bir otel projesi yapilacak.

Spor Salonu: Çok amaçli spor salonunun insaati bitirilecek ve perakende, etkinlik ve eglence kullanimlariyla gelir getirici hale getirilecek.

Hasnun Galip: Üyelerin kullanimina açik bir lokal, kulübe ve Galatasaray Lisesi’ne hizmet verecek konaklama tesisi yapilacak.

Yeni arazi alimi: Gayrimenkul projelerinden elde edilecek gelirlerin bir kismi, olusturulacak Yeni Gayrimenkul Kazandirma Fonu ile arazi ve arsa alimina yönlendirilecek, gerekli çalismalarin yapilarak ileriki yillarda deger artislarindan Galatasaray’a fayda saglanacak.

GS Future (Dijital): Çocukluk Askimsin - Online Müze, Ömürlük Kombinem - Ali Sami Yen Stadyumu’nun 3D sekilde basilmasi saglanacak ve ömürlük koltuk kombineleri satilacak. Augmented Reality kullanarak herkese kendi Ali Sami Yen Stadyumu üzerinden 3 boyutlu olarak tarihi maçlar canlandirilacak. Imzali Forma - Sezondaki futbolcular ve unutulmayan efsane futbolcular olmak üzere iki ayri koleksiyon NFT serisi hazirlanacak. Bonservis NFT’de ise Kulübün transfer edecegi, futbolcular için NFT satisi yapilacak.

Kaynak: İHA