7 Yil Sonra Düzenlenecek, 40 Sporcu Yarisacak

Çankiri’da 7 yil aradan sonra düzenlenecek parasüt yarismasinda 40 sporcu yarisacak.

Çankiri’da düzenlenecek olan Bayramören Yamaç Parasütü Mesafe (XC OPEN) Yarismasi için basin toplantisi düzenlendi.

Bayramören ilçesinde 7 yili ara sonrasinda tekrardan yapilacak olan yarismaya 40 sporcu basvurdu. Yamaç parasütü yarismasi ilçede belirlenen 3 farkli noktadan baslayacak.

Konu ile ilgili tanitim toplantisinda konusan Bayramören Kaymakami Tuncay Karatas, "Bu sene 2022 yilinda 7 yil aradan sonra yeniden Bayramören Yamaç Parasütü ve Festivali yapmanin mutlulugunu yasiyoruz. Ilk yamaç parasütü yarismasi ve festivalimiz 2008 yilinda yapildi. 2015 yilina kadar 7 yarisma 1 festival olmak üzere toplamda 8 etkinlik yamaç parasütü alaninda ilçemizde yapilmistir. Insallah 9. Etkinligimizi de 2022 yilinda bu yil düzenliyoruz. 7 yil aradan sonra ilk kez düzenleniyor bu festival ve yarismamiz. Bu kadar beklememizin pek çok sebebi var. Pandemi darbe girisimi gibi Tekrar bir arada olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Bu seneki yamaç parasütümüze toplamda 103 sporcumuz kayit yaptirdi. Insallah 40 sporcumuzun katilmasini bekliyoruz. Bu 40 sporcumuzdan 5’i yurt disindan katilacak. Almanya Amerika Ukrayna iran ve Hindistan olmak üzere toplamda 5 yarismacimizi yurt disindan bekliyoruz. Yamaç parasütü 2 temmuzda baslayacak 7 temmuzda bitecek. Festival kismi ise 2 ve 3 temmuzda yapilacak. Yamaç parasütü bizim için çok önemli. Ilçemiz ve ilimiz için çok önemli. Bayramören yamaç parasütü konusunda dünyadaki sayili yerlerden bir tanesi. Insallah bu sene XC OPEN mesafe yarismasini yapiyoruz ama inaniyorum ki gelecek yillarda Türkiye Hava Sporlari Federasyonumuzla ve uluslararasi federasyonlarin onayi ve Çankiri Valiligimiz onayiyla insallah Türkiye sampiyonasi ve dünya sampiyonasini ilçemizde yapmak istiyoruz" dedi.

Bayramören Belediye Baskani Halil Muratoglu ise, "2015 yilindan beri yapamadigimiz parasüt yarismamizi bu yil kaymakamimizin gayret ve destegiyle tekrardan yapmanin mutlulugunu yasiyoruz. Bu etkinligin ilçemize katkilar saglayacagini düsünmekteyiz. Ayni zamanda ilçemizin ilimizin hatta ülkemizin dünya çapinda taninmasina büyük katki saglayacagini düsünmekteyiz. Bu etkinligin gelecek yillarda da sürdürebilirligini saglamak için gerekli çalismalari yapmaya devam edecegiz" diye konustu.



Gençlik ve Spor Hizmetleri Il Müdürü Sadik Ak, "Çankiri’nin güzelliklerini çesitli vesilerlerle dünyaya duyurmamiz gerekiyor. Burada yapacagimiz yamaç parasütü etkinligimizin bir boyutu da Bayramören ilçemizin cografi güzellikleriyle tanitildiginda, dünyaya gösterildiginde aslinda buranin da çok büyük güzelliklerin oldugu dünyaya yansitilmis olacak" seklinde konustu.



Türkiye Hava Sporlari Çankiri Il Temsilcisi Ali Demir ise su ifadelere yer verdi:

"Çankiri sportif havacilik kulübü ve Türkiye hava sporlari federasyonu il temsilcisi olarak Bayramören XC OPEN 2022 yarismasinin resmi organizasyonunu üstlenmis durumdayiz. 2015 yilindan sonra tekrar Bayramören’in canlandirilmasi konusunda çesitli çalismalar yaptik. 2018 yilinda bununla ilgili girisimlerde bulunduk. Ülke sartlarindan dolayi yarismalari düzenleyememistik. Simdi bu yarismayi gerçeklestirme imkani bulduk. Çankirimiz’da böyle bir faaliyetin yapilmasi beni çok mutlu ediyor."

Kaynak: İHA