Menemen'de Bir Avrupa Sampiyonu

Bulgaristan’da yapilan Avrupa Sampiyonasi’nda Wushu Kung Fu dalinda altin madalyanin sahibi olan Adar Kalay, Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan’a söz verdi. 13 yasindaki Kalay, Aralik ayinda Malezya’da yapilacak sampiyonadan dünya sampiyonu olarak dönecegini söyledi. Kalay’i tebrik eden Pehlivan, “Kentimize ve ülkemize Avrupa sampiyonu olarak dönmekle bizleri gururlandirdin. Ne mutlu bize. Çok çalisarak Dünya Sampiyonu da olacagindan hiç süphem yok. Menemen Belediyesi olarak her zaman yanindayiz” dedi.

Menemen’in Asarlik Mahallesi’nde yasayan, 100. Yil Ortaokulu ögrencisi Adar Kalay, 8 yasinda basladigi Wushu Kung Fu dalinda basaridan basariya kosuyor. Menemen Belediyesi Spor Kulübü’nde çalismalarina devam eden 13 yasindaki Kalay, bu yil Antalya’da yapilan Türkiye sampiyonasindan altin madalyayi almayi basarmisti. Adar Kalay, geçtigimiz ay Bulgaristan’in Burgaz kentinde yapilan European Wushu Championship müsabakalarinda rakibini açik farkla yenerek altin madalyanin sahibi oldu. 52 kiloda yarisarak ay-yildizli bayragi göndere çektiren genç sporcu, Izmir’e döndü.

Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan’i ziyaret eden Adar Kalay, “Türkiye Sampiyonu oldugumda ‘Inandim ve basardim. Hedefim Avrupa Sampiyonu olmak’ demistim. Bulgaristan’dan Avrupa Sampiyonu olarak döndüm. Simdi ise hedefim Dünya Sampiyonlugu. Aralik ayinda Malezya’da yapilacak müsabakalardan Dünya Sampiyonu olarak dönecegim. Burada bunun sözünü veriyorum. Bunun için çok çalisacagim. En iyisi olacagim. Altin madalyayi getirecegim” dedi.

Genç sporcu, Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan’a basariyi hediye ettigini belirterek; motiveleri, cesaretlendirmeleri ve destekleri için çok tesekkür ettigini söyledi.



“Gurur duyduk”

Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan da gösterdigi üstün basaridan dolayi Adar Kalay’i tebrik ederek alnindan öptü. Genç sporcuyla ve babasi Gökhan Kalay ile sohbet eden Pehlivan, “Basarin bizi çok duygulandirdi ve gururlandirdi. Bizlere üstün basarilarinla ne kadar özel bir çocuk oldugunu gösterdin. Çok çalisacagindan ve Dünya Sampiyonu da olacagindan süphe duymuyorum. Bizler Menemen Belediyesi olarak hep yaninda olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA