ZBEÜ Grizu-263 Uzay Takimi Dünya Birincisi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi çatisi altinda faaliyet gösteren Grizu-263 Uzay Takimi, dünya birincisi olarak basarilarini taçlandirdi.

Amerikan Ulusal Havacilik ve Uzay Dairesi (NASA) tarafindan desteklenen dünyanin en prestijli model uydu yarismalarindan biri olan CanSat Competition 2022 yarismasinda finale kalan Grizu-263 Uzay Takimi sampiyon oldu. Bu yil iki ayri kategoride gerçeklestirilen yarismada Remote Demo kategorisinde online olarak performans sergileyen Grizu-263, yarismayi yüzde 99,46 puan ile rakiplerine büyük fark atarak birincilikle tamamladi. 6 yildir katildigi CanSat Competition yarismasinda her sene dereceye girerek basarisini ve tecrübesini gelistiren takim, bu sene elde ettigi birincilikle basarisinin devamliligini kanitladi.

Grizu-263 Uzay Takimi, yaptigi açiklamada kendilerini destekleyen basta üniversite ve ana destekçi ERDEMIR olmak üzere herkese tesekkürlerini iletti. 2016 yilinda kurulan Grizu-263 Uzay Takimi, TEKNOFEST 2019 Model Uydu Yarismasi’nda Türkiye birincisi olmustu. Takimin tasarladigi Türkiye’nin ilk cep uydusu olan Grizu-263A da 13 Ocak 2022’den beri basariyla sinyaller alarak uzay yolculuguna devam ediyor.

Kaynak: İHA