Nevsehirli Sporculardan 2 Madalya

Nevsehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü haltercileri, Yildizlar ve U15 Halter Türkiye Sampiyonasi’nda U15 kategorisinde Türkiye ikincisi ve Yildizlarda ise Türkiye üçüncüsü oldu.

Türkiye Halter Federasyonu tarafindan 45 ilden 313 kadin ve 320 erkek olmak üzere toplam 633 sporcunun katilim sagladigi Yildizlar ve U15 Ferdi Halter Türkiye Sampiyonasi hafta sonu Bartin’da yapildi. Ömertepesi Kapali Spor Salonunda gerçeklestirilen sampiyonada Nevsehir’i temsil eden Nevsehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü Nevsehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcularindan Furkan Orhan, U15 89 kg kategorisinde koparmada 100 kg, silkmede 130 kg ve toplamda 230 kg kaldirarak Türkiye ikincisi oldu. Yildizlar 61 kg kategorisinde ise Eray Çaylak, koparmada 95 kg, silkmede 115 kg ve toplamda ise 210 kg kaldirarak Türkiye üçüncüsü oldu. Nevsehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcularindan Furkan Orhan, bu derecesiyle Polonya’da yapilacak U15 Avrupa Sampiyonasi Türk Milli Takimi Hazirlik Kampina davet edildi.

Nevsehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Savran da, U15 kategorisinde Türkiye ikincisi olan Furkan Orhan, Yildizlarda Türkiye üçüncüsü olan Eray Çaylak ve Nevsehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Halter Antrenörü Burak Erdogan’i tebrik etti.

Kaynak: İHA