Merkezefendi'de Baspehlivan Ismail Balaban Oldu

Merkezefendi Belediyesi tarafindan ikincisi düzenlenen Merkezefendi Yagli Güresleri müsabakalari sona erdi. 600 pehlivan, 30 baspehlivanin katildigi müsabakalar sonunda baspehlivanligi, final müsabakasinda Menderes Saltik’i maglup eden Ismail Balaban kazandi.



Semikler Spor Tesisleri’nde yapilan ve ikincisi gerçeklestirilen Merkezefendi Yagli Güresleri müsabakalarina Merkezefendili ve Denizlililer büyük ilgi gösterdi. Mücadelelerin basladigi andan itibaren tribünleri dolduran güres severler birbirinden heyecanli müsabakalari coskuyla izledi. Geçen seneki güreslerin agasi is insani Mehmet Yukarica agaligini is insani Ahmet Turan’a devretti. Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan ve protokol üyeleri tribünleri dolduran seyircileri selamladi.

600 pehlivan, 30 baspehlivanin katildigi müsabakalar sonunda baspehlivanligi Ismail Balaban kazandi. Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, baspehlivan olan Ismail Balaban’a madalya ve kupasini takdim etti. Ikinciligi Menderes Saltik, üçüncülügü Turan Balaban ve Orhan Okulu paylasti. Ikinci ve üçüncülügü elde eden baspehlivanlara ve diger kategorilerde dereceye giren sporculara da kupa ve madalyalari protokol üyeleri tarafindan verildi.



“Pehlivanlarimizi kutluyor, hemsehrilerimize tesekkür ediyorum”

Vatandaslarin yagli gürese yogun ilgi gösterdigini dile getiren Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, “Merkezefendi 2. Yagli Güresleri’nde degerli hemsehrilerimiz bizleri yalniz birakmadigi için kendilerine tesekkür ediyorum. Hep birlikte cosku içinde yagli güresleri izledik. Birbirinden ünlü baspehlivanlarimizi hemsehrilerimiz ile bir araya getirdik. Spora ve sporcuya her zaman destegimiz devam edecek” dedi.



600 pehlivanin ve 30 baspehlivanin kiyasiya mücadele ettigini belirten Baskan Dogan, “Merkezefendi Yagli Güreslerinin Sampiyonu, Ismail Balaban oldu. Güreslerimizin galibi Ismail Balaban’i ikinci Menderes Saltik’i ve yari finalde er meydanina çikarak güreslerimizin üçüncülügünü elde eden Turan Balaban ve Orhan Okulu’yu kutluyor, tüm pehlivanlarimiza katilimlarindan dolayi tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA