Van Büyüksehir Belediyesi Kadin Futbolunun Tek Adresi Oldu

Van Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübünün kadin futbol takimlari bölge kadin futbolunda adindan söz ettiriyor. Bünyesinde barindirdigi farkli spor daliyla birçok basariya imza atan Van Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü, kadin futbolunda da önemli basarilara imza atti.

Kentte spora ilgi duyan gençlere kapilarini açan Van Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü, bünyesinde futbol, basketbol, voleybol, dagcilik, atletizm ve su topu basta olmak üzere birçok farkli spor dalini barindiriyor. Geçtigimiz sezon kadin futbolunda da önemli basarilara imza atan Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü, kadin futbolunda olusturdugu altyapisiyla da gelecegin yildizlarini yetistiriyor.

Türkiye Futbol Federasyonunun 2021-2022 Kadinlar 3. Ligi O Grubunu namaglup sampiyon olarak tamamlayan ve play-off müsabakalari final maçinda üst ligi kaçiran kadin futbol takimi, yeni sezon hazirliklarina basladi.

Teknik direktör Ayhan Öztürkçü sorumlulugunda hazirliklarina A takimin yani sira U-17 ve U-15 klasmanlari da yer aliyor.

“Kulübümüze sürekli bir katilim talebi var”

Kuruldugu ilk sene gösterdigi hizli yükselisle takimda iyi bir sinerjinin oldugunu anlatan Teknik Direktör Ayhan Öztürkçü, takimin geçen seneden daha güçlü bir sekilde yeni sezona hazirlandigini belirtti.

Öztürkçü, “Yeni sezon hazirliklarina alt yapimizla birlikte basladik. Kulübümüz bünyesinde yaklasik 85 kadin futbolcumuz var. Haftanin 4 günü antrenmanlarimizi yapiyoruz. Kiz sporculari sahalara getirmek kolay degildi. Bunu Van Büyüksehir Belediyesi basardi. Türkiye’de birçok kadin takimi var. Süper lig olsun, 2. Lig olsun, bizde olan alt yapi birçogunda yok. 15 yas grubumuzda iki futbolcumuz milli takima seçilme basarisi gösterdi. Daha önce biz sporcu bulamazken su an veliler sporcularini getirip kulübümüze kayit yaptirmak istiyor. Telefonlarimiz hiç susmuyor. Sürekli bir katilim talebi var. Büyüksehir belediyesi olarak tüm sporcularimiza kapimiz açiktir. Takimimiza bu imkâni veren basta Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekilimiz Dr. Ozan Balci olmak üzere Genel Sekreterimiz Mehmet Fatih Çelikel’e ve tüm yönetim kurulumuza tesekkür ediyoruz’’ dedi.

U-15 kategorisinde milli takima çagrilan Fatma Durak da, her daim hayallerinin pesinden kostugunu ve bu yolda desteklerini esirgemeyen hocalarina tesekkür ederek, ‘‘9 yasinda futbola ilgim basladi.

Ilk basta ‘erkek oyunudur’ diyorlardi. Ailemde sicak bakmiyordu. Hocalarim ailemle konusarak ikna ettiler. Artik ailemde destek veriyor. Çalismalarima azimle devam edecegim’’ seklinde konustu.



“Takim olarak ‘kizlar futbol oynayamaz’ algisini degistirdik”

Büyüksehir Belediyesi Kadin Futbol Takiminda kaleci pozisyonunda görev yapan Helin Duran ise futbol oynamasinin çevresi tarafindan ön yargiyla karsilandigini söyleyerek basarili islerin ardindan özgüvenlerinin yerine geldigini ve algiyi yiktiklarini vurguladi. Duran, ‘‘Ilk senemizde Van’da sampiyon olmak takim olarak, yönetimimiz olarak gurur vericiydi. Adimizi duyurmak bizim için çok büyük bir mutluluktu. Daha iyi yerlere gelecegimize inancimiz tam. Valimize, hocalarimiza yöneticilerimize desteklerinden ötürü tesekkür ediyoruz’’ ifadelerini kullandi.

Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübünün bu sezon kadrosuna kattigi 2 yeni transferden Zilan Turgut da, kirmizi-siyahli formayla ilk antrenmanina çikti. Takimda olmaktan mutluluk duydugunu belirten Turgut, takimda heyecan ve istegin çok oldugunu kaydetti.

Öte yandan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafindan kadin liglerinin yeni sezon takvimi henüz yayinlanmazken, U-17 ve U-15 maçlarinin temmuz ayinda, 2022-2023 sezonu A takim maçlarinin ise eylül ayinda baslamasi ön görülüyor.

Kaynak: İHA