Türkiye'nin, Uluslararasi Standarda Uygun Ilk Ve Tek Pump Track Parki Açildi

Türkiye’de, uluslararasi standarda uygun ilk ve tek olma özelligi tasiyan Pump Track Parki, yogun bir ilgiyle açildi.

Çiksorut Millet Bahçesi içerisine yapilan Skate Park ve Pump Track Parki’nin, açilisini yapan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, “Bu park, Gaziantep’in spor turizmi açisindan çok önemli. Ilgili yarismalarin Gaziantep’e gelmesi için bu altligi hazirlamamiz gerekiyordu” dedi.

Özellikle son dönemlerde gençlerin yogun talepleri dikkate alinarak yapimina baslanan Çiksorut Millet Bahçesi Skate Park ve Pump Track Parki açildi. Daha önce 8 Subat Millet Bahçesi, Seyrantepe Millet Bahçesi ve Sehitkamil Vadi Park içerisinde yapilarak halkin hizmetine sunulan skate parklarin ardindan çalismalarini sürdüren Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Çiksorut Millet Bahçesi içerisine toplam bin 200 metrekare büyüklügünde Skate Park ve Pump Track Parki yapti.

Kaykay, paten, skooter, bisiklet gibi araçlarin kullanimina uygun Çiksorut Millet Bahçesi Skate Park ve Pump Track Park, özellikleri ve uluslararasi standartlara uygun kriterleri bakimindan Türkiye’de ilk ve tek olma özelligi tasiyor. Her yas grubuna uygun ve her seviyeye hitap eden sürücüler için eglenceli anlarin yasanabilecegi park, ayni zamanda ulusal ve uluslararasi sampiyonalara da ev sahipliligi yapacak.

“Ay-Yildizli bayragimizi insallah göndere çektirsinler”

Açilisin ardindan açiklamada bulunan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, gençlerden gelen yogun talep dogrultusunda çalisma yürüttüklerini kaydetti.

Gaziantep’te yapilan müsabakalarin çesidinin ve sayisinin arttirilmasini amaçladiklarini belirten Baskan Ridvan Fadiloglu, “Bugün açilisini gerçeklestirdigimiz Skate Park ve Pump Track Parki’nin oldugu noktada kamulastirma çalismalari biraz uzun sürdü. Zamani kazanmak adina 55 bin 500 metrekare büyüklügündeki Çiksorut Millet Bahçesi’ni yaklasik 3 yil önce milletimizin hizmetine sunmustuk. Skate Park ve Pump Track Parki’nin oldugu noktadaki kamulastirmalar bitince çalismalarimizi hizlandirdik. Skate Park ve Pump Track Park deyip, geçmememiz gerekiyor. Bizim su anda buranin disinda 8 Subat Millet Bahçesi, Seyrantepe Millet Bahçesi ve Sehitkamil Vadi Park içerisinde skate parkimiz var. Ama bunlar, uluslararasi standartlara uygun parklar degil. Çiksorut Millet Bahçesi içerisinde hem antrenman sahasi hem skate park hem de pump track dedigimiz alanla birlikte ulusal ve uluslararasi müsabakalarin yapilabilecegi bir mekan elde ettik. Bu park, Gaziantep’in spor turizmi açisindan da çok önemli. Degisik branslarda Gaziantep’e gelen ulusal ve uluslararasi müsabakalar var. Bizim; kaykay, paten, skooter, bisiklet gibi araçlarla ilgili yarismalarin da Gaziantep’e gelmesi için bu altligi hazirlamamiz gerekiyordu. Aslinda bizi bu konuda bu noktaya getiren de gençlerimiz oldu. Gençlerimizden gelen talep dogrultusunda biz bu planlamayi yaptik. Biz bu spor dalinin bu kadar meraklisinin oldugunu bilmiyorduk. Çok sükür bugün, gençlerimizin ve çocuklarimizin hizmetine sunulmus oldu. Hayirli ve ugurlu olsun. Kazasiz, belasiz olarak sporcularimiz buradan yetissin ve uluslararasi müsabakalarda ay-yildizli bayragimizi insallah göndere çektirsinler diye temenni ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA