Türk Atçiligi Bilimsel Çalismalar Isiginda Parildiyor

Eskisehir’de at yetistirme kosullari ve Türk atçilik gelenegi ile ilgili açiklamada bulunan Türkiye Binicilik Federasyonu ve Türkiye Jokey Kulübü Antrenörü Yigit Tepeoglu, “Eskisehir’in cografi yapisi ve iklimi, Arap ati yetistirmek için çok uygun” dedi.

Türkiye Binicilik Federasyonu ve Türkiye Jokey Kulübü’nde antrenörlük yapan Ögr. Gör. Yigit Tepeoglu, Türkiye’deki atçilik kültürü hakkinda konustu.

Eskisehir’in cografi yapisinin ve özellikle Mahmudiye ilçesinin ikliminden dolayi kaliteli Arap atlari yetistirildigine vurgu yapan egitmen Tepeoglu, son yillarda yapilan bilimsel arastirmalarin, geleneksel Türk atçiligina deger kattigini söyledi.

Tepeoglu, “Atçilarimiz büyük kismi artik dünya literatürünü yakinen takip ediyor ve bunun neticesinde de atlarin bakiminda, beslenmesinde ve antrenman sisteminde daha bilinçli davraniyor” dedi.



“Gazi Kosusu, Türk atçiliginin bayramidir”

Bu yil 96.’si düzenlenecek olan Gazi Kosusu hakkinda da konusan Tepeoglu, “Mustafa Kemal Atatürk adina bu yil 96.’si düzenlenecek bu yaris, Türkiye’de kesintisiz olarak devam eden bir spor organizasyonudur. Dünya yarisçiligi için de kabul görmüs bu saygin derbiye hem jokey olarak hem de dünyanin her yerinden gelecek olan yarisseverleri ülkemizde misafir ediyoruz. 2 bin 400 metre mesafedeki 3 yasindaki Ingiliz atlarinin hayatlarinda sadece bir kere kosabilecegi bu müsabakayi kazanmak ise her at sahibinin, antrenörün, jokeyin ve seyisin hayallerini süslüyor. Ben simdiden tüm atlarin ayaklarinin düz basmasini diliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA