SEDEC Konferans Ve Fuari, SASAD'in Stratejik Ortakliginda Basliyor

Savunma ve Güvenlik Konferans ve Fuari (SEDEC), Türkiye’nin güçlü 206 savunma sanayi firmasini çatisi altinda toplayan Savunma ve Havacilik Sanayii Imalatçilar Dernegi (SASAD) stratejik ortakliginda 28 Haziran’da basliyor.

Savunma ve Havacilik Sanayii’nin yurt içi ve uluslararasi platformlarda sesi ve savunucusu olarak, kuruldugu 1990 yilindan beri Türkiye’nin savunma ve güvenlik alaninda disa bagimliligini en aza indirecek ve uluslararasi alanda rekabet edebilen bir sanayi olusumuna katkida bulunmak, ihtiyaç ve tedarik makamlari ile esgüdüm saglamak, sektör paydaslari arasinda is birligini pekistirecek ve sinerji olusturacak platformlari hayata geçirmek amaciyla faaliyetlerine devam eden Savunma ve Havacilik Sanayii Imalatçilar Dernegi (SASAD), SEDEC’le yaptigi anlasma ile birlikte “Stratejik Ortak” oldu.

Bu yil 3. Kez düzenlenen SEDEC, SASAD stratejik ortakliginda gerçeklestiriliyor. 28 Haziran’da Ankara Congresium’da gerçeklesecek SEDEC’in açilisinda SASAD Yönetim Kurulu Baskani Osman Okyay konusma yapacak. Etkinligin konferans kisminda ise 28 Haziran saat 14:00’te EDAM güvenlik ve Savunma Arastirmalari Direktörü Dr. Can Kasapoglu, yurt disindan gelerek "Savunma ve Güvenlik Alaninda Mevcut Durum ve Ögrenilen Dersler” baslikli bir sunum yapacak.

SEDEC katilimcisi elliyi askin ülkenin heyetlerinin ve SASAD üyesi sirketlerin yöneticilerinin savunma sanayii yöneticileriyle bir araya gelecegi SASAD savunma sanayii resepsiyonu ise 29 Haziran’da SASAD yönetim kurulunun katilimiyla düzenlenecek.

Kaynak: İHA