Manisaspor Yönetimi Sessizligini Bozdu

Manisa’nin en büyük marka degeri olan Manisaspor’un yönetimi sessizligini bozarak Manisa FK Baskan Vekili Engin Anli tarafindan yapilan açiklamaya cevap verdi.

Ümit Atli Baskanligindaki Manisaspor’un Yönetim Kurulu, Manisa FK’ya yönelik açtiklari ve devam eden davalar ve Manisa FK Baskan Vekili Engin Anli’nin Manisaspor yönetimleri hakkinda yaptigi açiklamaya cevap verdi.

"Sessizligimizi bozmak zorunda kaldik"

Manisaspor Yönetim Kurulu tarafindan yapilan yazili açiklamada, "Bilindigi üzere geçmis dönem Manisaspor yönetimi tarafindan açilmis olan isim hakki davasiyla ilgili bugün Manisa ismini kullanan sahis sirketi takim tarafindan kamuoyunu aydinlatmak amaciyla basina bir yazi gönderilmistir. Basina gönderilen yazida Manisaspor adina açilmis birçok davadan sadece birisinin sonucunu açiklamak yerine hepimizi hayrete düsüren bir takim itham ve ifadeler kullanilmistir. Mahkeme süreçleriyle ilgili olarak bu güne kadar sessizligimizi korumus, Yüce Türk yargisinin verecegi kararlari saygiyla bekleme karari almistik. Ne var ki kamuoyuna ilgili kulüpten bugün yapilan açiklamaya cevap yazmak ve bu konudaki sessizligimizi bozmak artik kaçinilmaz oldu." denildi.

Manisaspor yönetimi tarafindan açilmis olan isim hakki davasi ile ilgili bugün basinda çikan haberlerle ilgili olarak yapilan açiklamada, "Manisa ismini kullanan sahis sirketi takim tarafindan kamuoyunu aydinlatmak amaciyla basina bir yazi gönderilmistir. Basina gönderilen yazida anlatilmak istenen, dava sonucunun disinda hepimizin hayretle okudugu ifadeler yer almaktadir. Anlatilmak istenenin bir dava sonucu olmasi beklenirken, kendisi Manisali olmayan, Manisa’ya damat kontenjanindan 4-5 yil önce gelip, hem makam sahibi hem futbol kulübü sahibi olmus olan Engin futbol bilgili beyefendinin; çok daha farkli kelimeler ile Manisaspor camiasina hizmet etmis, Manisaspor için dava açmis, yönetici, baskan ve Manisalilari itham altinda birakan sözleri ile farkli bir anlam yüklenmis bize de cevap hakki dogmustur. Manisaspor adina açilmis bu davanin taraflarinin, kendilerinin belediyeden devsirip kaç liraya alindigi kamuoyu tarafindan bilinmeyen kendilerine ait sirket takimlarinin çatisi altina girmek isteyip, giremeyenler tarafindan açildigini iddia etmistir. Engin futbol tecrübesine sahip olan damat baskan vekili ile ayni çati altinda çalismak gibi bir düsüncemiz, ne bizim ne de bizden önceki yönetici arkadaslarin olmamistir. Böyle bir beklentimizde, hevesimizde nefsimizi zorlamamistir. Bizler bu memleketin sevdalilariyiz. Yalniz ve yanlis güçlünün yaninda olmaktansa sevdamizin yaninda olmayi tercih eden bizleri, kendilerine her yerde küfür etmelerine ragmen, yönetimine aldiklari kisilerle karistirmalari bizlere en büyük hakarettir. Ayrica baskani ve baskan yardimcisi bile Manisali olmayan, kayinpederleri yada agabeyleri bir gün görevden giderse, Manisa’da yasamayacak olan bu baskan ve baskan vekili arkadaslarin bir diger iddiasida; Manisaspor’un hakkini arayanlarin rant pesinde oldugudur. Bu iddia kadar fikra bir durum yoktur. Sosyal medyayi ve yillardir sizleri takip eden Manisa kamuoyunun kimin nerden geldigini, nerden ne rant elde ettigini, geçmisini ve suanki durumunu bildigini, bildigimiz için, sizin tabiriniz ile bu sözleri komik buluyoruz. Sevgili baskan vekili, Manisali olmayan baskani ve sirket takimindaki Manisalilara da bir sözümüz çogunuz sanli Manisaspor’u çocuklukta babanizin, abinizin omzunda izlediniz. 2. liglerde, 3. liglerde Tarzan olarak izlediniz ve çogunuz sanli Manisaspor’da yönetici olarak görev yaptiniz. Belki de Manisaspor’un bu duruma düsmesinde en büyük pay sahibisiniz. Manisali olmayan bu iki sahsin kulübüne hizmet ederken gücün ve iktidarin yanindasiniz. Mücadelemiz sonuna kadar sürecek sizi Manisaspor’a hizmet eden kisilere saygili olmaniz konusunda ikaz ediyor, kamuoyu önünde uyariyoruz." ifadelerine yer verildi.



"Manisaspor küllerinden yeniden dogacaktir"

Açiklamada devam eden davalardan da bahsedilerek sunlara yer verildi: "Manisa Asliye hukuk mahkemesinde tazminat davasi, Manisa Asliye Ceza mahkemesinde ceza davasi, Manisa Asliye hukuk mahkemesinde tedbir davasi ve Ankara Fikri Sinai Haklar mahkemesinde marka iptal davamiz vardir. Ayrica mevcut yerel mahkemelerin Istinaf ve Yargitay süreçleri olacaktir. Hukuktan bi haber çaresizce kendilerini ispat etmeye çalisan, kulübümüzün taklitçileri renklerini yesil beyazdan siyah beyaza çevirirken ve ismin Manisa BBSK’dan Manisa Futbol Kulübü’ne dönüstürürken neyi örnek almislardir? Öncesinde hiçbir itirazimizin olmadigi Belediyespor isminde de Manisa ibaresi vardir. Itirazimiz renkleri ile birlikte tarihi Çinar’imizi sahsi menfaatlerine alet etmeleridir. Yazili ve görsel basin ile sosyal medyada kulüp isim ve logolarinin karistirildigina dair binlerce örnek mevcuttur. Bunlar mahkemede de delil olarak sunulmustur. Degerli Manisalilarin malumu oldugu gibi bekledigimizden farkli karar çikmis olsa da istinaf ve Yargitay süreçlerinde adaletin tecelli edeceginden hiç bir süphemiz yoktur. Adaletten kaçmak isteyenler her firsatta kendilerini hakli gösterme çabasi içerisine girmesi çaresizliklerinin bir göstergesinden ibarettir. Kulübümüz hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacagindan hiç kimsenin süphesi olmasin. Tekraren söylemek isteriz ki adalet tecelli edecektir. Yapilan açiklamada baskan vekili, cuma günü yapilan durusma ile davanin son buldugunu söylemis ancak süreç tüm hiziyla devam ediyor. Anlasilan o ki baskani yanlis yönlendiriyorlar. Devam eden davalari merak ederse UYAP sistemi veya e-devlet üzerinden takip edebilecegini hatirlatirim. Kim ne yaparsa yapsin. Kim ne düsünürse düsünsün Manisaspor bir gün küllerinden yeniden dogacak. Buna inanan Manisaspor sevdalilari ile sonuna kadar mücadele edecegiz. Yasasin Manisaspor."

Engin Anli ne demisti?

Manisaspor Yönetim Kurulunun cevap verdigi Manisa FK Baskan Vekili Engin Anli ise yaklasik 2 yildir süren davanin ardindan yaptigi açiklamasinda su ifadeleri kullanmisti: "Çok iyi biliyoruz ki bu dava; Manisa FK çatisi altina giremeyenler, bu temiz isimden nemalanamayanlar tarafindan rant kapisi olarak gördükleri kulübümüzün kapisinin yüzlerine sertçe kapatilmasindan ötürü açilmistir. Bizim tek üzüldügümüz nokta kendilerine çikar elde edemeyince Manisa FK - Manisaspor düsmanligi yaratip bu zehiri sehire zerk etmeye çalismalaridir. Bu anlayisla ne yazik ki Manisapsor’u safiyene duygularla seven taraftarlarin o saf duygularini kendilerine kalkan olarak kullanmislardir."

Kaynak: İHA