Bilal Erdogan, Geleneksel Okçuluk Türkiye Sampiyonasina Katildi

Dünya Etnospor Konfederasyonu Baskani ve Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu lisansli sporcusu Bilal Erdogan, Erzincan’da düzenlenen Geleneksel Okçuluk Türkiye Sampiyonasina yarismaci olarak katildi. Erdogan, “Bugün 12 bine yaklasan lisansli sporcusuyla 500’ün üzerinde kulübün katimiyla geleneksel okçuluk federasyonlarimiz arasinda en üst siralara dogru hizla ilerliyor” dedi.

Erzincan’da “Sultan Melik Gazi Açik Hava Puta Türkiye Sampiyonasi ve Hava Kosusu” adi altina düzenlenen yarismaya Türk Okçuluk Federasyonu lisansli sporcusu Bilal Erdogan’da katildi.

Sampiyonaya katilan sporcularla bir süre hasbihal eden Erdogan, daha sonra kendisi de yayi gerip ok atisi gerçeklestirdi.

2019 yilinda kurulusundan buyana Geleneksek Türk Okçuluk Federasyonunun çok ciddi bir kitleye ulastigini ifade eden Bilal Erdogan, “Zaten Türkiye’de geleneksek okçulugun güçlü bir alt yapisi vardi simdi bu resmiyet kazandiktan sonrada, kurumsallastiktan sonrada bu alt yapinin iste bu somut sonuçlarini görüyoruz. Nedir 500’e yakin Türkiye’nin dört bir yanindan sporcu gelip burada hedef ve menzil atislarinda yarisiyorlar. Bendeniz de ilk defa bir resmi müsabakaya katilmaya karar verdim ki yerinde bu gelismelere sahit olayim. Erzincan’da 2 gün çok güzel yarismalar yapiliyor. Bugün 12 bine yaklasan lisansli sporcusuyla 500’ün üzerinde kulübün katimiyla geleneksel okçuluk federasyonlarimiz arasinda en üst siralara dogru hizla ilerliyor. Çünkü bu bizim milli sporumuz. Ve gerçekten buradaki ilgiyle olimpik okçulukta basariyla aslinda birbirini tetikleyen, omuz omuza giden bir olgu. Bu yönüyle de önemsiyoruz. Biz geleneksel okçuluga ilgi duyan bütün gençlerimizi illerindeki kulüplere yönlendiriyoruz. Üniversitelerde kulüpler var bunun disinda olimpik okçulukla geleneksel okçulugu beraber yapan kulüplerimiz var. Okçuluga, milli sporumuza bütün gençlerimizi davet ediyoruz çünkü suan Türkiye okçulukta çok ciddi bir ilme içerisine girdi. Bu ilme de somut basariya, Mete’nin olimpiyatlardaki altin madalyaya dönüstürmeyi basardik. Insallah bu basarinin da gelmesi için alttan devamli bu gençlerimizdeki ilgiyi, talebi bu kurumsal yapilarda müsabaka basarisina, sistematik çalismaya çevirmeye gayret gösteriyoruz.” diye konustu.

Sampiyonayi AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakir, kent protokolünün yani sira Gençlik Spor Bakan Yardimcilari Sinan Aksu ile Ihsan Selim Baydas’ta takip etti.

Kaynak: İHA