2022 Triatlon Türkiye Kupasi Balikesir'de Yapildi

Balikesir Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde 3.’sü gerçeklestirilen Avlu Balikesir Triatlonu’nda; iki gün boyunca yaklasik 650 triatlet ve paratriatlet ter döktü. 2022 Balikesir Avlu Triatlon Türkiye Kupasi’nin gerçeklestirildigi organizasyondan oldukça memnun kalan sporcular, Balikesir’in parkurunu çok begendi.

Balikesir Büyüksehir Belediyesi, yüzme etabi kanalda gerçeklestirilen ülkedeki tek triatlon sampiyonasina 3. kez ev sahipligi yapti. Türkiye Triatlon Federasyonu ve Balikesir Büyüksehir Belediyesi’nin is birligiyle düzenlenen Balikesir Avlu Triatlonu, 25-26 Haziran’da günlerinde Avlu Yasam Merkezi’nde gerçeklestirildi.

2022 Balikesir Avlu Triatlon Türkiye Kupasi’nda; M3, yildiz, genç, elit, paratriatlon, yas grubu ve karisik bayrak kategorilerinde, mini triatlon (400 metre yüzme, 8 kilometre bisiklet, 2.4 kilometre kosu), süper sprint triatlon (500 metre yüzme, 12 kilometre bisiklet, 3 kilometre kosu) ve sprint triatlon (750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet, 5 kilometre kosu) mesafelerinde yarislar yapildi. Yarislara; Türkiye’nin en iyi triatletlerinin de aralarinda yer aldigi yaklasik 650 sporcu katildi.



Balikesir’de spor turizmi gelisiyor

Sporcular, antrenörleri ve ailelerinin de katilimiyla Balikesir merkez hafta sonunda binin üzerinde misafirini agirladi. Büyüksehir Belediyesi, gerçeklestirdigi spor müsabakalariyla; sehrin hem turizmini canlandiriyor hem de ekonomisine büyük katki sagliyor.

Avrupali sporcular Balikesir’e hayran kaldi

Balikesir’de gerçeklestirdikleri yarislarin kendileri için çok degerli oldugunu ifade eden Türkiye Triatlon Federasyonu Baskani Bayram Yalçinkaya “Geçtigimiz yil burada Avrupa Kupasi’ni gerçeklestirdik. Ispanya’daki antrenörlerimiz dediler ki ‘Burada hangi yabanci sporcuyla karsilassak Avlu diyorlar, Balikesir diyorlar.’ hayran kalmislar. Burada çok ciddi destek aliyoruz ve çok ciddi bir potansiyelimiz var. Zaten Balikesir Büyüksehir Belediye Baskanimiz Yücel Yilmaz da bizim yönetim kurulu üyemiz.” diye konustu.



Sporcular parkur ve organizasyondan memnun ayrildi

Türkiye Triatlon Federasyonu, Balikesir Büyüksehir Belediyesi ve Balikesir Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün organizasyonunda yapilan ’Balikesir Avlu Triatlonu’ kusursuz bir sekilde gerçeklestirildi.

Yarislara katilan sporcular, Balikesir’in parkurunun çok güzel oldugunu ve diger yarislara göre organizasyonun çok basarili oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA