Türkiye Sujeti Ve Flyboard Sampiyonasi Bodrum'dan Basladi

Türkiye Sujeti ve Flyboard Sampiyonasi’nda sezon Mugla’nin Bodrum ilçesinde basladi. Sampiyonaya 10’u kadin 42 sporcu katiliyor.



Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun yaris takviminde yer alan Türkiye Su Jeti ve Flyboard Sampiyonasi Gümbet Mahallesi Asarlik mevkiinde yapiliyor. Deniz üzerinde heyecan veren akrobasi hareketleri ile izleyicilere sölen yasatan ve 10’u kadin 42 sporcunun katildigi sampiyona Pro OPEN, Pro Stock (0-179 bg), Pro Stock (180 bg ve üstü), Kadinlar Kupasi, Flyboard ve Drag siniflarinda düzenleniyor. Sporcularin flyboard üzerinde yaptigi hareketlerin, begeniyle izlendigi sampiyona, yarin yapilacak ikinci gün etap yarislari ile sona erecek.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Baskani Bekir Yunus Uçar, “Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak Türkiye Sujeti Sampiyonasi’nin açilis etabini Bodrum’da gerçeklestiriyor olacagiz. Burada toplamda 42 sporcu kaydimiz ve start alacak sporcu sayimiz mevcut. Sevindirici olan su ki diger geçmis sezonlara göre yarisçi sayimiz yüzde 30 oraninda arttirmis olduk bu sezon açilisinda ve yine bir baska sevindirici taraf 10 kadin sporcumuz da sujetinde, Sujeti Türkiye Sampiyonasi’nda izleyicilere heyecanli keyifli dakikalar yasatacaklar. Bu bransin gelismesi, su sporlarinin gelismesi açisindan çok büyük önem tasiyor. Bu minvalde Bodrum ayni zamanda seyir zevki açisindan, seyirci potansiyeli açisindan da çok yüksek bir lokasyon" dedi.



Sujeti sporcusu Sultan Akgün ise takim olarak iyi bir sekilde hazirlanip Bodrum’a geldiklerini dile getirerek söyle dedi:

“Hedeflerimiz büyük. Burada kendimizi göstermeye geldik. Güzel hazirlandik. Antrenmanlarimizi yaptik, siki çalistik. Her sey yolunda giderse kendimizi gösterecegiz.”

Kaynak: İHA