Büyükada'da Lefter Küçükandonyadis Anisina Maç Yapildi

Istanbul Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve Adalar Kaymakamligi birlikte adali milli sporcular ve Lefter Küçükandonyadis anisina efsaneler gösteri maçi yapildi.

Etkinlik bugün Büyükada’da bulunan Koca Yusuf Futbol Sahasi’nda gerçeklesti. Etkinlige Besiktas, Fenerbahçe ve Galatasaray’da oynamis eski milli futbolcular ile teknik direktörler ile çok sayida adali vatandas katilim sagladi. Etkinligin gerçeklestigi alanda Lefter Küçükandonyadis ve eski milli sporcular anisina fotograf ve kupa sergisi gerçeklestirildi.

Maç öncesi spiker Orhan Ayhan konusma yaparak Lefter’le arasinda olan dostluklarindan bahsetti. Etkinlik çerçevesinde eski Galatasarayli futbolcular ile adali eski milli futbolcular arsinda gösteri maçi yapildi.

Adalar Kaymakami Mustafa Ayhan, “Adalarimizda dogmus, büyümüs, buralarda top oynamis, kosturmus, yetismis futbolcularimizin, milli sporcularimizin ve onlardan da en önemli önde gelenler Lefter Küçükandonyadis anisina bir anma etkinligi düzenliyoruz. Bunu Adalar Kaymakamligi öncülügünde Ilçe Gençlik Spor Müdürlügümüz ve adalarimizin spor kulüpleri, futbol kulüpleriyle birlikte yapiyoruz. Adalilarla birlikte yapiyoruz. Adamizin yetismis degerlerini gelecek nesillere buradan göstermis olacagiz ve adalarimizin yetistirmis oldugu bu futbolculari da bir kez daha buradan anmis olacagiz” seklinde konustu.



Lefter Küçükandonyadis’in torunu Özcan Katmer, “Spor Bakanligimizin düzenledigi kaymakamligimizin da destegiyle bugün adali milli sporcular ve Lefter anisina bir etkinlikteyiz. Ailesi olarak burada olmak bizim için çok farkli duygular barindiriyor. Çünkü milli futbolcularin Türkiye’ye mal olmus futbolcularin bu sekilde anilmasi, tekrar isimleriyle birlikte bu sekilde etkinliklerde yer almasi hem gelecek nesil için hem geçmisteki büyük milli sporcular için çok anlamli” dedi.

Kaynak: İHA