TFF Ile Bein Group Arasinda Yayin Haklari Sözlesmesi Imzalandi

Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig yayin haklari için 2022-2023 ve 2023-2024 sezonlarini kapsayan 2 yillik uzatma sözlesmesi TFF ile Digiturk arasinda imzalandi. TFF Baskani Mehmet Büyükeksi, anlasmanin 2 milyar 250 milyon TL üzerinden yapildigini duyurdu.

Türkiye Futbol Federasyonu ile uzun yillardir Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig yayin haklarini elinde bulunduran Digiturk beIN MEDIA GROUP arasinda, 2022-2023 ve 2023-2024 sezonlarini kapsayan 2 yillik uzatma sözlesmesi imza töreni, bugün TFF’nin Riva’daki tesislerinde düzenlendi.

Imza törenine Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi ile Digiturk CEO’su ve beIN MEDIA GROUP CEO’su Yousef Al-Obaidly ve çok sayida davetli katildi.

Törende bir konusma yapan TFF Baskani Büyükeksi, "Ilk anlasma 2 Milyar 50 Milyon TL olarak bize geldi. Bu anlasmayi geldikten sonra 2 Milyar 200 Milyon TL’ye çikardik. Kulüpler Birligi de bu anlasmaya onay verdi. Dizileri 140 ülkeye, futbolumuzu 105 ülkeye satiyoruz. Bunu arttirmamiz lazim. Marka degerimizi arttirirsak, ülke tanitimina da katki yapariz" ifadelerini kullandi.

Yousef Al-Obaidly ise anlasmaya dair su cümlelere yer verdi:

"TFF yönetimine tesekkür ederim. Iki taraf da birlikte çalismak için büyük efor harcadi. Türk taraftarlara en iyi yayini izletebilmek için tutkulu biçimde çalismaya devam edecegiz. Türk futbolunun marka degerini arttirmaya çalisacagiz. 105 ülkede Türk futbolu yayinlaniyor. Daha fazla ülkede yayinlanmasi için çalisacagiz. Türk bayraginin daha fazla ülkede yayinlanmasini istiyoruz."

Kaynak: İHA