Milli Arma Aski, Egitim Hayallerine Galip Geldi

Çekya’da yapilan Avrupa Karate Sampiyonasinda milli takim adina ter döken Baglar Belediyespor’un milli sporcusu Sena Kizilaslan, bu yüzden ayni tarihlerde yapilan Yüksek Ögretim Kurumlari (YKS) sinavina giremedi. Sinava çok iyi hazirlanmasina ragmen milli takimi tercih ettigini belirten Kizilaslan, "Gelecegimi etkileyecek olan iki olay arasinda tarihler çakistigi için tercih yapmak zorunda kaldim. Ay-yildizli arma ve ülke sevgisi agir basti. Ama egitim hayallerimden de vazgeçmeyecegim" dedi.

Baglar Belediyespor’un milli sporcusu Sena Kizilaslan Avrupa Karate Sampiyonasi nedeniyle milli takim kafilesiyle Çekya’da oldugu için ayni tarihlere denk gelen YKS’ye giremeyerek üniversite hayallerini ertelemek zorunda kaldi.

Sinava çok iyi hazirlandigini ve dis hekimligi bölümünü okumayi hedefledigini belirten Kizilaslan, hayatini etkileyecek iki olay arasinda tercih yapmak zorunda kaldigini ifade ederek milli arma ve ülke sevgisinin baskin çiktigini söyledi.



"Egitimin telafisi var ama milli görevin telafisi yoktur"

Baglar Belediye Baskani Hüseyin Beyoglu’nun destegine isaret eden Kizilaslan, "Baskanimiza çok tesekkür ediyorum. Hem sporu hem egitimi bir arada götürmeye ve iki alanda da basarili olmaya gayret ediyorum. Burada bir tercih yapmam gerekiyordu. Sinava iyi hazirlanmistim ama ben bu asamada spordaki ideallerimi ve ülke sevgimi tercih ettim. Bundan da asla pisman degilim. Egitim için önümde bunu telafi edebilecegim yillar var, ama milli görevin telafisi yoktur. Üniversite hayallerim canli duruyor. Insallah gelecek yil onu da gerçeklestirecegim" diye konustu.

Kaynak: İHA