Gemlik Efsane Yarislara Hazir

Türkiye Tirmanma Sampiyonasi’nda efsane yarislar olarak nitelendirilen Sahintepe Tirmanma Yarisi 2-3 Temmuz tarihleri arasinda Gemlik Sahintepe Mevkii’nde yapilacak.

Gençlik ve Spor Bakanligi Bursa Il Spor Müdürlügü, Türkiye Otomobil Federasyonu, Bursa Bursa Otomobil Sporlari Kulübü ve Gemlik Belediyesi tarafindan ortaklasa düzenlenecek yarislara Türkiye’nin çesitli illerinden yaris tutkunlarinin katilmasi bekleniyor.

Kumla Jandarma Mevkii’nden baslayacak yarislara 4 farkli kategorideki araçlar bitis noktasina en kisa sürede ulasmak için çaba gösterecek.

Toplam pist uzunlugu 7 kilometre olan yarislar, üç çikisla yapilacak. 3 Temmuz Pazar günü Antrenman Turu 09.00’da, 1. çikis 11.30’da, 2. çikis 13.30’da ve 3. çikis 15.30’da gerçeklestirilecek. Start seremonisi 2 Temmuz Cumartesi saat 18.00’da Gemlik Iskele Meydani’nda olacak.

Gemlik Belediye Baskani Mehmet Ugur Sertaslan, Türkiye Tirmanma Yarislarinin Gemlik etabina ev sahipligi yapmanin mutlulugunu yasadiklarini ifade ederken, katilacak tüm yarismacilara basarilar diledi.

Kaynak: İHA