600 Güresçi Er Meydanin Mücadele Edecek

Denizli’de Merkezefendi Belediyesi tarafindan organize edilen ve 600 güresçinin mücadele edecegi ‘Merkezefendi 2. Yagli Güresleri’ Semikler Spor Tesisi’nde baslayacak. Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, “Ata sporumuz olan güres müsabakalarimiza tüm hemsehrilerimizi bekliyoruz” dedi.



Merkezefendi Belediyesi spora ve sporcuya katki saglamaya devam ediyor. Bu çerçevesinde Merkezefendi Belediyesi, ata sporu olan gürese destek olmak ve sporseverlere heyecan dolu mücadeleleri seyretmek amaciyla ikinci kez düzenledigi Merkezefendi Yagli Güresleri, 26 Haziran Pazar günü basliyor. Semikler Spor Tesisi’nde saat 11.00’de baslayacak olan müsabakalar, 13 kategoride gün boyu devam edecek. 30’u baspehlivan olmak üzere müsabakalarda toplamda 600 pehlivan mücadele edecek.

Servis noktalari belirlendi

Güres severlerin müsabaka alanina ulasim kolayligini saglamak amaciyla Merkezefendi Belediyesi tarafindan alti noktadan ücretsiz servis kaldirilacak. Servisler saat 09.00’da baslayip her saat basi Kampüs, Forum Çamlik, Adliye, Hilal Cami, Garaj ve Çatal Çesme noktalarindan ‘Merkezefendi 2. Yagli Güresleri’nin gerçeklestirildigi Semikler Spor Tesisi’ne hareket edecek.

“Ata sporumuza önem veriyoruz”

Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, gün boyu devam edecek olan müsabakalarin spor severlere heyecan dolu anlar yasatacagini belirtti.

Baskan Dogan, “Ata sporumuz olan güresi gelecege aktarmak amaciyla ikinci kez ilçemizde yagli güresi düzenliyoruz. Spor bizi birbirimize kenetleyen, birlik beraberligimizi güçlendiren bir faaliyet. Tüm sporsever hemsehrilerimizi bu büyük heyecani yasamaya davet ediyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA