Yunus Akgün Açiklamasi 'Benim Için Rüya Gibi Bir Sezon Oldu'

Galatasarayli futbolcu Yunus Akgün, rüya gibi bir sezon geçirdigini belirtti. En iyi sag açikta rahat oldugunu ifade eden 21 yasindaki futbolcu, Arjantinli futbolcu Lionel Messi’yi rol model olarak aldigini söyledi.

Geçtigimiz sezon Adana Demirspor’da kiralik olarak geçiren Galatasaray’in genç futbolcusu Yunus Akgün, GS TV’ye açiklamalarda bulundu. Galatasaray’a 2007 yilinda girdigini söyleyen Akgün, "Tabii ki kaptanlik hayalim var, uzun yillar oynadiktan sonra olacaktir eminim. Adana’daki abiler diyor ki; sen gençlere ileride kök söktürürsün. Liderlik vasfina sahibim, hak ettikten sonra kaptan olabilirim. Aile ortami yapmak lazim, takimi sahiplenmek lazim. Genç oyuncular Türkiye’de sans bulamadigi için yurt disina çikmak istiyorlar ancak önce çiktigin yere katki saglamak önemli, kendime yakistirmam hemen gitmeyi, önce burasi sonra Avrupa. Muhakkak dil ögrenmek lazim, yoksa yurtdisinda top oynatmazlar" diye konustu.



"Hocamla konustuk ve gitme karari aldim, oynamam gerekiyordu"

Kiralik gitmeye nasil karar verdigini anlatan 21 yasindaki futbolcu, "Galatasaray’dayken önümdeki oyuncular çok iyilerdi, sampiyonluga oynuyor takim ancak gereken sansi bulamiyordum, hocamla konustuk ve gitme karari aldim, oynamam gerekiyordu. Maç yapmak çok farkli, antrenman yaparak olmuyor, kondisyon elde edemiyorsun, gençlerin muhakkak oynayacaklari yerlere gitmesi gerekiyor, ben buna müthis bir örnegim, oynadim ve bir yilda milli takima yükseldim" seklinde konustu.



"En iyi sag açikta rahatim"

Boyunun handikap olmadigini hatta avantajini yasadigini ifade eden genç futbolcu, "Yeteneklerimi daha kolay sergiliyorum, hizlaniyorum kolayca. En iyi sag açikta rahatim ancak 10 numarada, sol açikta da oynarim, en iyi sag açik ama. Fazla mevkide oynayabilmek oyuncu için avantajdir. Gol atmak her zaman daha keyifli, asist yapmayi da seviyorum ama gol atinca daha mutlu oluyorum" açiklamasinda bulundu.

"Iyi oynamasaydim hakkimda spekülasyon çikacakti"

Adana Demirspor’da Galatasaray karsi oynadigi maçta neler hissettigini anlatan Yunus Akgün, "15 yil Galatasaray’da top oynamisim, maçtan bir gün önce çok heyecanliydim, gol attiktan sonra sevinmek bana yakismazdi, hatta gözyasi döktüm biraz gol atinca, çok tuhaf bir duyguydu. Iyi oynamasaydim hakkimda spekülasyon çikacakti. Maçtan sonra çok kötü oldum bir de kazaninca degisik hissettim ama kendimi göstermem lazimdi, ben geliyorum çünkü oynamam lazim Galatasaray’da" degerlendirmesinde bulundu.

"Hocam sans verirse, Kerem solda ben sagda taraftarimizi çok heyecanlandiracagimizi düsünüyorum"

Kerem Aktürkoglu ile uyumlariyla ilgili olarak ise Akgün, "Kerem solda ben sagda taraftarimizi çok heyecanlandiracagimizi düsünüyorum hocam sans verirse. Çok mesaj aliyoruz, beklenti çok yüksek ama bunun bilincindeyiz. Maçlarin da hemen baslamasini bekliyoruz sagli sollu oynamak için. Milli takimdaki gol güzel bir emsal oldu. Birbirimize çok gol attirabiliriz, özelliklerimiz heyecan veriyor insanlara, kerem solu, ben sagi birakmamak istiyoruz" dedi.



"Benim için rüya gibi bir sezon oldu"

Kendisi için rüya gibi bir sezon oldugunu söyleyen milli futbolcu, "Ilk sezonumda böyle seyler yasadim, çok gururluyum çocukluk hayalim milli takimi gerçeklestirdigim için ama önemli olan kalici olmak. Biz düsürdük, biz çikaracagiz, B Ligi’ne bir an önce çikacagiz aslinda A Ligi’ni hak ediyoruz ama çok yetenekli oyuncular var, herkes çok iyi anlasiyor, oynadigimiz oyundan zevk aliyoruz 20 gün kamp yaptik kimse bir an olsun sikilmadi" diye konustu.



"Messi’yi rol model aliyorum"

Fransiz futbolcu Antoine Griezmann’a benzettiklerini belirten Yunus Akgün, "Benim tarzim Messi. Onu rol model aliyorum. Messi’nin ayagina top gelince heyecanlaniyor herkes, benim de amacim o. Premier Ligi izlerken yoruluyorum, çok tempolu, çok keyifli. Takim olarak PSG’yi seviyorum, bütün yildizlar orada oldugu için" seklinde konustu.



"Balotelli ile oynadigim için sansliyim"

Adana Demirspor’da beraber oynadiklari Italyan golcü Mario Balotelli’nin hiç düsünüldügü gibi bir karakter olmadigini ifade eden 21 yasindaki futbolcu, "Insanlarda baska bir algi var ama bir muhabbet et alakasi yok, böyle bir adam olamaz. Adana’da hiç bir sikintisi olmadi, oynadigim en iyi oyuncu o hayatimdaki. Antrenmana bir gün geç kalmadi, gençlere ilgisi çok iyi, konusur sürekli gelip bizlerle, onunla oynadigim için sansliyim, çok kalender bir adam" açiklamasinda bulundu.

"Ilk paramla aileme ev aldim"

Annesi daha çok sevdigini söyleyen genç futbolcu, "Anneciyim biraz, babama da telefon aldim ama Babalar Günü’nde simdi kirilmaz bana. Ilk paramla aileme ev aldim. Biz petekleri olmayan buz gibi evde oturuyorduk, annem mutfakta donuyordu sobali evde, annem hüngür hüngür agladi. Anne duasi aliyorum çok mutluyum" dedi.

Kendisinin bir totemi olmadigini ifade eden Akgün, "Balotelli maçtan önce soyunma odasinda bir sey yakiyordu. Anlamadim manasini ama ugur mu artik bilmiyorum uzaktan uzaktan golleri bu sayede atiyor demek ki. Balotelli’nin o attigi gole sasirmadik çünkü antrenmanlarda hep atiyor çok yetenekli, boyuna göre inanilmaz atletik" diye konustu.



"Okan Hocam benim gibi altyapidan çikti, beni en iyi anlayacak kisi"

Yunus Akgün, Teknik Direktör Okan Buruk için ise, "Okan Hocam benim gibi altyapidan çikti. Beni en iyi anlayacak kisi, büyük sans benim için. Ayni yollardan geçtik, beraber insallah sampiyonluk yasariz. Basaksehir’deki arkadaslarim hep çok özel hoca diyordu, yorumlar yapiyordu onunla ilgili" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA