Yüksek Irtifa Kamp Merkezi Futbol Takimlarinin Gözdesi Oldu

Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan hayata geçirilen ve tamamlandiginda 100 milyon TL’ye mal olacak Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi bu sezon da futbol takimlarinin gözdesi oldu. Bu sezon Yukatel Kayserispor, Alanyaspor, Ankaragücü, Gençlerbirligi ve Samsunspor takimlari Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’nde kamp yapacak.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan sehre kazandirilan ve yaklasik 1850 metre rakimda 2 futbol sahasi ile hizmet vermeyi sürdüren Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’nin ikinci etabinda olimpik yüzme havuzu, kapali spor salonu, alti adet futbol sahasi, atletizm pisti ve fitness merkezinin yapim çalismalari tüm hiziyla sürüyor. Tüm tesisler tamamlandiginda toplam 100 milyon TL’ye mal olacak olan ve kamp alaninda da Erciyes’i cazibe merkezi haline getirecek olan, geçtigimiz sezon yerel, ulusal ve uluslararasi takimlari agirlayan Yüksek Irtifa Kamp Merkezi, bu yaz sezonunda da spor takimlarinin ilgi odagi olacak. 2022-2023 futbol sezonuna en iyi sekilde hazirlanmak isteyen Süper Lig ve TFF 1. Lig futbol takimlarinin Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’ne ilgisi sürüyor. Bu çerçevede, Süper Lig takimlarindan Yukatel Kayserispor, Alanyaspor ve Ankaragücü, TFF 1. Lig takimlarindan Gençlerbirligi ve Samsunspor, Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’nde kamp yapacak. Süper Lig takimlarindan Alanyaspor, 1-8 Temmuz birinci etap, 12-25 Temmuz ikinci etap kamp programini, yine Süper Lig’in yeni takimlarindan Ankaragücü de 11-24 Temmuz kamp programini, Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’nde yapacak. TFF 1.Lig takimlarindan Gençlerbirligi 28 Haziran-8 Temmuz birinci etap ve 14 Temmuz-26 Temmuz ikinci etap kamp programini, yine TFF 1. Lig takimlarindan Samsunspor 26 Haziran-7 Temmuz kamp programlarini Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’nde yapacak. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’nin futbolcularin olmazsa olmazi bir spor kompleksi haline geldigini belirtti.

Erciyes Dagi’ni 12 ay sporun merkezi haline getirmeyi amaçladiklarini ifade eden Baskan Büyükkiliç, Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’nin cazibe merkezi haline gelecegini de vurgulayarak, “Uluslararasi standartlarda olan bu projemiz ile Kayseri, sporun da merkezi olacak. Sadece futbol takimlarinin degil, tüm spor dallarina hitap etmektedir. Her zaman dile getirdigimiz gibi Erciyes’imiz adeta bulunmaz bir oksijen deposudur. Tüm profesyonel takimlari tarihi misyonu ve kültürel altyapisi olan, sporun merkezi olan Kayseri’de görmek istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA