Talas Kurslarina Kayitlar Devam Ediyor

Talas Belediyesi tarafindan baslatilan, kadinlara yönelik mesleki egitim kursu basta olmak üzere yaz spor kurslari ve musiki cemiyeti müzik kurslarina kayitlar devam ediyor.

Kadinlara özel mesleki egitim kursunda toplam 9 ayri bransta egitim programi düzenlenecek. 17 Haziran Cuma günü baslayan basvurular, 24 Haziran Cuma günü sona eriyor. Konuyla ilgili ayrintili bilgi ve basvuru için Mevlana Mahallesi Velioglu Caddesinde bulunan kurs merkezi ziyaret edilebilir. Ayrica mesai saatleri içerisinde 0531 437 10 26 numarali telefondan bilgi alinabilir. Öte yandan Sporcu Fabrikasi’nda 5 bransta düzenlenen kurslar ile Talasgücü Belediyespor bünyesindeki yaz futbol okullarina kayitlar devam ediyor. Basketbol, karate, güres, masa tenisi, taekwondo ve futbol branslarinda ücretsiz olarak verilecek kurslara 8-16 yas arasinda olup Talas’ta ikamet eden çocuklar ve gençler basvurabilecek. Kayit için gerekli evraklar; aile hekiminden saglik raporu, nüfus cüzdani fotokopisi ve kayit merkezinde dolduracak formdan olusuyor. Basketbol, güres, karate, masa tenisi ve taekwondo branslari için Yukari Talas’ta bulunan eski Amerikan Koleji içindeki Talasgücü Belediyespor Kulübü ile Kayseri Üniversitesi Spor Salonu’na 8.30-17.30 saatleri arasinda basvurular yapilabilecek. Basvurularla ilgili detayli bilgi 0538 595 23 44 numarali telefondan alinabilir.

Talas Belediyesi’nin baslattigi bir diger faaliyet olan musiki cemiyetine müzik kursu kayitlari da sürüyor. Bu çerçevede baglama, keman ve klasik gitardan olusan müzik aleti kurslarina 10 yas ve üzeri kisilerin basvurabilecek. Çocuklarin yaz aylarini sanatsal faaliyetlerle geçirmelerini amaçlayan kurslarin basvurulari 24 Haziran Cuma günü sona eriyor. Talas’in tarihi yerlerinden olan Ali Saip Pasa Sokagi’nda bulunan Talas Musiki Cemiyeti müzik kurslari hakkinda 0352 437 07 03 numarali telefondan mesai saatleri içerisinde bilgi alinabilir.

Kaynak: İHA