Süper Lig Ve 1. Lig Yayin Haklari 2 Yil Daha Digiturk Bein MEDIA GROUP'ta

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig ve 1. Lig yayin haklarinin 2 yil daha Digiturk beIN MEDIA GROUP’ta olacagini açikladi.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu yaptigi toplantida; 2022-2023 futbol sezonu ve devam eden sezonlara iliskin olarak, TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayin Haklarinin Devrine iliskin düzenlenen Yayin Ihalesi ile ilgili bir degerlendirmede bulundu. Yönetim Kurulu; daha önce olusturulan 9 kisilik Yayin Ihale Komisyonu’ndan 7 üyenin ayrilmis olmasi nedeniyle Komisyonun islevini yapamamasi, Istekli’lerin ihale sartnamesindeki sart ve kosullara uygun teklif vermemesi, bazi paketlere sartnameye uygun verilen tekliflerin toplaminin hedeflenen fiyatin çok uzaginda kalmasi ve yayin sektöründeki kosullar nedeniyle, 2022-2023 futbol sezonu ve devam eden sezonlara iliskin yayin ihalesini iptal etmeye oy birligi ile karar verdi.

Yukaridaki kosullara ilave olarak, transfer sezonunun açilmasi ve kulüplerin transfer döneminde saglikli bir planlama yapabilmesi, liglerin baslamasina çok az bir süre kalmasi nedeniyle yeniden bir ihale düzenlenmesinin de mümkün olmadigi göz önünde bulundurularak, mevcut yayinci Digiturk beIN MEDIA GROUP ile 2 yillik uzatma sözlesmesi yapilmasina oy birligi ile karar verdi.

Kaynak: İHA