Rumen 1. Ligine Yükselen Petrolul Ploiesti, Yeni Sezon Hazirliklarini Sürdürüyor

Kocaeli’de sezon basi hazirlik çalismalari yapan Rumen takimi Petrolul Ploiesti’nin teknik direktörü Nicolae Constantin, “Lige baktigimiz zaman, bizim ligimiz Türkiye Ligi’nden daha iyi bir lig. Milli takim olarak ayni ayardayiz” dedi.

2021-2022 sezonunda Romanya 2. Lig’inden 1. Lig’e yükselen Petrolul Ploiesti kulübü, sezon basi kampini Kocaeli’de geçiriyor. Rumen ekibi, 19 maçta aldigi 16 galibiyetle geçirdigi iyi sezonun ardindan 1. Lig’de de büyük oynamak istiyor. 30 Haziran’a kadar hazirliklarini Kocaeli Edis Spor Kompleksi’nde sürdürecek olan Petrolul Ploiesti’nin teknik direktörü Nicolae Constantin, “Burasi, hazirlik maçi da yapabilecegimiz çok iyi bir yer” ifadelerini kullandi.

“Biz bir tarih kulübüyüz”

Romanya 1. Ligi’ne yeni yükselmis olsalar bile köklü tarihleri oldugunu söyleyen Nicolae Constantin, “Tarihimiz çok eski, çok taraftarimiz ve çok sampiyonluklarimiz var. Biz de tabii ki onlarin önünde hedefleri yukari çekmek için elimizden geleni yapacagiz. Biz öyle yeni çikmis bir takim sayilmayiz, çünkü tarihimiz var. Biz bir tarih kulübüyüz. Onun için hedeflerimiz var” ifadelerini kullandi.

“Bizim ligimiz Türkiye Ligi’nden daha iyi”

Romanya ve Türkiye ligleri kiyaslandiginda Romanya’nin bir adim önde oldugunu söyleyen Constantin, “Lige baktigimiz zaman, bizim ligimiz Türkiye Ligi’nden daha iyi bir lig. Avrupa’da 6’nci lig olarak gözüküyoruz. Fakat milli takim olarak baktigimiz zaman Türk milli takimi ve Rumen milli takimi ayni ayarda diyebilirim” dedi.

Kaynak: İHA