Bodrum, Optimist Dünya Sampiyonasi'na Hazir

2022 Optimist Dünya Sampiyonasi’na ev sahipligi yapacak olan Mugla’nin Bodrum ilçesinde hazirliklarda sona yaklasildi.



Sampiyonaya hazirlik çalismalarinda Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Subesi’nin de içinde yer aldigi Içmeler Mevkii Yelken Kulüp’te Belediye Etüt Proje Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilen yenileme çalismalarinda son dokunuslar yapiliyor.

27 Haziran-7 Temmuz 2022 tarihleri arasinda Bodrum’da düzenlenecek ve 62 ülkeden 286 sporcunun katilimiyla gerçeklesecek Dünya Optimist Sampiyonasi öncesinde Yelken Kulüp’te kayikhane, derslikler, tuvalet, dus, soyunma odalari, oturma alanlari, sahil ve iskelede gerçeklestirilen çalismalar tamamlanirken Bodrum Belediye AS’ye ait Içmeler Yelken Kafe de yeni yerinde hizmet vermeye basladi.



Çalismalarda artik son kisma geldiklerini ifade eden B.B.Bodrumspor Kulübü Optimist Antrenörü Serdar Çiçek, “Dünya standartlarinda bir yelken tesisi oldu diyebiliriz. Tüm tesis, yelken sporu için fonksiyonel bir hale geldi. Ayni zamanda kafelerimiz de yenilendi. Bu çalismalar için Belediye Baskanimiz Sayin Ahmet Aras’a ve tüm belediye birimlerine tesekkür ederiz. Sampiyona resmi olarak ayin 27’sinde basliyor ama su anda birçok ülkeden sampiyonaya hazirlik için gelip burada antrenman yapan sporcular var. 62 ülkeden 286 sporcu sampiyonaya katilim saglayacak. Bugüne kadar dünya sampiyonalarina en fazla katilim 2017 yilinda 281 kisi ile Tayland’da gerçeklestirilmis. Bodrum’da düzenlenecek olan dünya sampiyonasi da katilim anlaminda bir rekor olacak” dedi.



Ayrica tesis ve plaj, 2022 Optimist Dünya Sampiyonasi’na hazirlik ve yaris dolaysiyla 18 Haziran-7 Temmuz 2022 tarihleri arasinda kullanima kapali olacak.

Kaynak: İHA