Bakan Kasapoglu Açiklamasi 'Basari Grafigimizin Akdeniz Oyunlari'nda Da Sürecegine Inaniyorum'

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, 25 Haziran’da Cezayir’de baslayacak olan 19. Akdeniz Oyunlari’nda Türkiye’yi, 24 bransta toplam 322 sporcunun temsil edecegini belirterek, “Basari grafigimizin Akdeniz Oyunlari’nda da sürecegine inaniyorum” dedi.

Gençlik ve Spor Bakani Kasapoglu, Cezayir’in Oran sehrinde 25 Haziran - 5 Temmuz tarihleri arasinda düzenlenecek olan 19. Akdeniz Oyunlari öncesinde açiklamalarda bulundu.

Kasapoglu, Akdeniz Oyunlari’nda Türkiye’yi, 24 bransta, 137’si kadin, 185’i erkek olmak üzere toplam 322 sporcunun temsil edecegini dile getirerek, milli sporcularin Cezayir’de elinden gelenin en iyisini yapacaklarina inancinin tam oldugunu vurguladi.

Milli sporcularin motivasyon ve heyecanlarinin son derece yüksek oldugunu aktaran Bakan Kasapoglu, “Akdeniz Oyunlari, bir sporcu için önemli bir seviye. Her sporcu bu tür organizasyonlarda ülkesini temsil etmeyi hayal eder, bu hedeflerle kendini yetistirir. Türk sporunun son yillarda birbirinden farkli branslarda yakaladigi basari grafiginin Akdeniz Oyunlari’nda da sürecegine inaniyorum. Sporcularimizin, onlara inanan bizleri, antrenörlerini, ailelerini, milletimizi hem alacaklari madalyalarla hem de sergileyecekleri davranislarla gururlandiracaklarina güvenim tamdir. Gögsünde ay-yildizli formayi tasiyan tüm sporcularimiza 19. Akdeniz Oyunlari’nda basarilar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

25 Haziran - 5 Temmuz tarihleri arasinda düzenlenecek olan 19. Akdeniz Oyunlari, Cezayir’in Oran sehrinde, 26 ülkeden 3 bin 400’ün üzerinde sporcu 24 spor bransinda toplam 244 madalya etkinliginde mücadele edecek. Türkiye’yi oyunlarda, 24 bransta, 137’si kadin, 185’i erkek, toplam 322 sporcu temsil edecek. Türkiye, ilki 1951 yilinda düzenlenen oyunlarin tamaminda yer aldi. Türkiye, bundan önce yapilan 18 oyunda topladigi 341 altin, 243 gümüs, 278 bronz, toplam 862 madalya ile tüm zamanlar madalya siralamasinda altin madalya sayisi bazli siralamada üçüncü, toplam madalya sayisi bazli siralamada ise dördüncü sirada bulunuyor. Akdeniz Oyunlari tarihinde Türkiye, 1971 yilinda Izmir, 2013 yilinda ise İçel olmak üzere 2 kez ev sahipligi yapti.

Kaynak: İHA