Yagmur Rüzgâr Demeden Atlari Dörtnala Kosturarak Cirit Oynadilar

Ata sporu olan cirit, Bayburt’ta yagmur çamur demeden yasatilmaya çalisiliyor.

Rüzgârli ve yagmurlu havaya aldiris etmeden oynanan cirit müsabakasi izleyenlere keyifli anlar yasatti. Il elemelerine, puanli müsabakalara az bir zaman kala atli spor kulüpleri seyir keyfi yüksek hazirlik maçi oynadilar. Yagmurlu havada atlarini hazirlayarak turnuva öncesi antrenman yapan sporcular, rüzgârli havada da müsabakayi devam ettirdiler. 4 farkli spor kulübünün aralarinda oynadigi hazirlik maçinda, kulüpler izleyenlere cirit söleni sundu.

Çoruh Atli Spor Kulübü ile Ipekyolu Atli Spor Kulübü arasinda oynanan müsabakanin ardindan sahaya Bayburt Atli Spor Kulübü ve Çoruh Atli Spor Kulübü çikti. Tüm atli spor kulüpleri centilmence mücadele ederek, turnuvayi kazasiz bir sekilde tamamladilar. "Yagmur yagsa da islansak da bu maçi seyredecegiz" diyen eski sporcu Abdullah Çaglar, "Cirit böyle bir sevda, bu atlarin sevgisi bambaska, çok büyük. Cirit bizim gelenegimiz, ata sporumuz. Yagmur bile bize engel olamadi. Ben 70 yasindayim 30 sene cirit oynadim, simdi de seyrine doyamiyorum, sürekli seyretmeye gelirim. Yagmur yagsa da, islansak da bu maçi izleyecegiz" diye konustu.

Yine eski cirit sporcusu Hasbi Akburak da yillarca cirit sporuyla ilgilendigini dile getirerek, simdilerde ise cirit maçlarini olumsuz hava kosullarina ragmen takip ettigini söyledi.



"At sevdamizdan dolayi müsabakalara geliyoruz"

12 yasindaki Efe Güler, 9 yasindan beri ata bindigini ve atlara meraki oldugunu ifade ederek, "Bugün hava soguk ve yagmurlu ama at sevdamizdan yine geldik müsabakaya, arkamizda cirit oynaniyor. Babam bayagidir at biniyor, cirit sporuyla ilgileniyor baba meslegi o yüzden biz de ata biniyoruz, müsabakalari kaçirmiyoruz" sözlerini kullandi. Tüm müsabakalari kaçirmadan, cirit maçlarini yakindan takip eden cirit sever Rabia Kutluer ise "Cirit ve at sever olarak bu hafta yine ciride geldik. Atlari seviyoruz, havanin rüzgarli ve yagmurlu olmasina ragmen geldik. Her ne kadar kadin izleyicisi sayisi az olsa da geliyoruz, kadinlara ve çocuklara cirit sporunun sevdirilmesi adina kadinlara, çocuklara özel bir yer yapilmasini istiyoruz. Spor kulüplerine tesekkür ediyoruz, onlarin sayesinde gelip izleyebiliyoruz" dedi.

Bayburt Atli Spor Kulübü oyuncusu Kadir Köprücü ise küçük yaslardan beri cirit sporuna gönül verdiklerini belirterek, "Soguk havalarda, yagmurda, rüzgarda tüm hava sartlarina ragmen bu ata sporumuzu gönülden yasayip, yasatmaya çalisiyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA