Türkiye'nin Dört Bir Yanindan Gelen Takim Ve Sporcular Denizli'de Ter Döktü

Denizli Büyüksehir Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Türkiye Atletizm Federasyonu’nun Denizli’de düzenledigi 2 farkli dev spor organizasyonuna ev sahipligi yapti. Hafta sonu düzenlenen sampiyonalara Türkiye’nin dört bir yanindan gelen 56 takim ve 715 sporcu katildi.



Denizli Büyüksehir Belediyesinin ev sahipliginde hafta sonu 2 dev spor organizasyonu gerçeklestirildi.

Bu çerçevede Türkiye Bisiklet Federasyonu Pamukkale‘de 2022 Yol Bisikleti Türkiye Sampiyonasi’ni, Türkiye Atletizm Federasyonu ise Denizli Büyüksehir Belediyesi Albayrak Atletizm Sahasi’nda 2022 Atletizm Kulüpler Türkiye Sampiyonasi’ni düzenledi.

Büyüksehir Belediyesinin ev sahipliginde gerçeklestirilen organizasyonlara Türkiye’nin dört bir yanindan gelen 56 takim ve 715 sporcu katildi.

2022 Yol Bisikleti Türkiye Sampiyonasi’nda 32 takimdan 240 sporcu kiyasiya mücadele ederken, Minikler, Yildizlar ve Master kategorilerinde sporcular, 9 ve 12 kilometrelik güzergâhta zamana karsi yaristi. 2022 Atletizm Kulüpler Türkiye Sampiyonasi’nda ise Türkiye’de yer alan en iyi 24 kulüp ile 475 dolayinda sporcu kiyasiya mücadele etti. Müsabakalarin final karsilasmalarini izleyen Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ödül törenlerinde dereceye giren sporcu ve takimlara madalya ve kupalarini verdi.

Baskan Zolan spor tesislerine dikkati çekti

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Türkiye Atletizm Federasyonu’nun düzenledigi 2 farkli spor organizasyona ev sahipligi yapmaktan büyük mutluluk duyduklarini belirtti.

Türkiye’ye örnek olan spor yatirimlari ile pek çok organizasyonu ayni anda gerçeklestirilebilecek bir spor altyapisina sahip olduklarina dikkati çeken Baskan Osman Zolan, Büyüksehir Belediyesi olarak spora ve sporcuya destek vermeye devam edeceklerini belirterek, “Emek veren herkese tesekkür ediyorum. Spor sehri Denizli’miz bu tür organizasyonlara ev sahipligi yapmaya devam edecek” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA