Lincoln Henrique Açiklamasi 'Fenerbahçe'den Teklif Geldigini Duyunca Çok Heyecanlandim'

Fenerbahçe’nin yeni transferlerinden Lincoln Henrique, sari-lacivertlilerden teklif alinca çok heyecanlandigini söyledi.

Yeni sezon hazirliklarini Samandira Can Bartu Tesisleri’nde sürdüren Fenerbahçe’de yeni transfer Lincoln Henrique, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Fenerbahçe’de yer almaktan dolayi çok mutlu ve gururlu olugunu ifade eden Lincoln Henrique, “Bu sezon büyük basarilar elde edebilmemiz için çok çalisacagim” diye konustu.

Jorge Jesus’un dünyanin en büyük teknik direktörlerinden biri oldugunu da dile getiren Lincoln, “Fenerbahçe de Türkiye’nin en büyük kulübü. Kariyerime çok katkilari olacak. Ben de bunun için hazirim. Fenerbahçe Kulübü olarak, hocamiz, taraftarlarimiz, oyuncularimizin birlik olup çalismasi gerekiyor, bu sezon istedigimiz hedeflere ulasabilmemiz için” seklinde konustu.



“Hocamiz benim en iyi hangi pozisyonda oynayabilecegimin kararini verecektir”

10 numara pozisyonunda oynadigini hatirlatan Lincoln, “Ofansif orta saha oyuncusuyum ama günümüzde futbolcularin 2-3 farkli pozisyonda oynayabilmesi gerekiyor. Hocamiz benim en iyi hangi pozisyonda oynayabilecegimin kararini verecektir. Hangi formayi giyecegime karar vermedim. Türkçe bazi kelimeler ögreniyorum. Çok fazla bilmiyorum” dedi.



“Fenerbahçe’den teklif geldigini duyunca çok heyecanlandim”

Fenerbahçe’den teklif geldigini duyunca çok heyecanlandigini kaydeden sari-lacivertlilerin yeni transferi, “Çok mutlu oldum. Menajerime de; ’Fenerbahçe gibi bir takimda oynamak istiyorum, Jorge Jesus’la çalismak istiyorum’ dedim. Gerçekten bu meydan okumaya hazir hissettim kendimi. Tabii ki hocamizla da gerekli konusmalari yaptik. Ben her zaman hangi pozisyonda ihtiyaç duyulursa elimden gelenin en iyisini yapacagim. 10 numara dediginiz pozisyon çok fazla kalmadi. Geçmisten bir örnek vermemi isterseniz her zaman Ronaldinho’yu örnek aldim. Hepimizin benzer karakteristik özellikleri olabilir saha içerisinde ama beni en çok tarz olarak etkileyen oyuncu Roonaldinho’ydu” cümlelerine yer verdi.

“Jesus, tarzimi gerçekten çok iyi bir sekilde biliyor”

Lincoln Henrique, kendisinin karakteristik özelliginin Jesus’a sorulmasi gerektigini belirterek, “Benim Portekizde, ona karsi çok fazla oynama imkanim oldu. Tarzimi gerçekten çok iyi bir sekilde biliyor, nasil oynadigimi, hangi pozisyonda oynadigimi çok iyi biliyor. Ayni sekilde yeni katilan arkadaslarimiz için de geçerli. Hocamiz, hangimizden hangi sekilde verim alacagini çok iyi biliyor” ifadelerini kullandi.

“Fenerbahçe’nin bu kadar uzun yillar kupalar kazanamamasi kabul edilebilir bir sey degil”

Türkiye’de 5 sene önce forma giydigini ve o süreçten sonra çok sey degistigini de aktaran Lincoln, “Yaklasik 18 yasindaydim, futbol anlaminda çok daha fazla olgunlastim, çok daha fazla gelistim. Çünkü biz futbolcular yeni seyler ögreniriz. Ben de kendimi gelistirmeye çalistim. Hiç süphe yok ki o halimden çok daha farkliyim su anda. Bizim hedeflerimiz tabii ki kupalar kazanmak. Fenerbahçe’nin hedefi her zaman kupalar kazanmaktir. Fenerbahçe’nin bu kadar uzun yillar kupalar kazanamamasi kabul edilebilir bir sey degil. Sampiyonlar Ligi’nde de bir ön eleme oynayacagiz. Bizim ilk hedefimiz ön elemeleri geçip grup asamasina kalabilmek” diye konustu.



“Gol sevinçlerini genelde aileme adiyorum”

Gol sevinçlerini genelde ailesine adadigini da aktaran Lincoln, sunlari söyledi:

“Çünkü ailesine çok bagli bir insanim. Küçük çocugumun bas harfi olan ‘E’ harfini yapiyorum. Genellikle ailemi anmayi tercih ediyorum. Umarim bu sene o tarz sevinçleri çok yaparim.”

“Yeni bir meydan okumaya kendimi hazir hissettim”

Lincoln Henrique, hayatta her zaman hatalardan dersler çikarildigini da sözlerine ekleyerek, “Benim de 3 yil boyunca Porto’da üst seviye futbol oynama imkanim oldu. Yeni bir meydan okumaya kendimi hazir hissettim. Buradan teklif geldiginde ikinci kez düsünmedim. Gerçekten çok büyük bir takimdayim ve elimden gelenin en iyisini yapmaya hazirim. Sahne bizim su anda” açiklamasini yapti.

“Kulüp tarihine geçmek istiyorsaniz çok çalismaniz gerekiyor”

“Fenerbahçe’de her zaman çok büyük oyunculari olmustur” diyen Lincoln, söyle devam etti:

“Kulüp tarihine geçmek istiyorsaniz çok çalismaniz gerekiyor. Ben de ayni sekilde çok çalisacagim. Takim arkadaslarimizla birlikte kulüp tarihine geçebilmek için çok çalisacagiz. Yapmamiz gereken çok fazla sey var ama biliyoruz ki bu kulübün tarihine geçmek istiyorsak kupalar kazanmamiz gerekiyor.”

“Futbol benim için bir baski degil”

Profesyonel futbolcularin her zaman her seye hazirlikli olmasi gerektigini vurgulayan basarili oyuncu, “Sükürler olsun ki ben asik oldugum meslegi yapiyorum. Dolayisiyla benim üzerimde herhangi bir baski olusturmuyor. Benim için baski, aileme en iyi sekilde bakabilmektir. Futbol benim için bir baski degil. Ben futbolda her zaman, her seye hazirim. Gerçekten asik oldugum isi yapiyorum Çok çalismamiz gerekiyor ki su ana kadar öyle yapiyoruz” degerlendirmesinde bulundu.

Lincoln son olarak ise dövmelerinin genellikle ailesini temsil ettigini belirterek, “Aile bireylerimin isimleri yaziyor. Bütün dövmelerimin benim için özel bir anlami var” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA