Kayserispor'da Çagdas Atan'la Imzalar Atildi

Kayserispor Kulübü ile Çagdas Atan arasinda imzalar atildi. Imza töreninde konusan Teknik Direktör Çagdas Atan, “Biz oyunumuza ve oyuncularimiza güveniyoruz” dedi.

Kadir Has Stadyumu’nda yapilan imza törenine Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Kayseri 2’nci Hava Bakim Fabrika Müdürü ve Garnizon Komutani Hv. Tugg. Haldun Tasan, Il Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, Kayserispor Baskani Berna Gözbasi, Teknik Direktör Çagdas Atan ve protokol üyeleri katildi.

Pandemi ve ardindan ekonomik krizlerin yasandigini söyleyen Kayserispor Baskani Berna Gözbasi, “Pandemi sürecinde sadece Kayserispor’da degil hem ülkemizde hem de dünyada spor sektörü, gerek gelirlerin azalmasindan gerekse de taraftar yoklugundan, dünyadaki krizlerin yayin gelirlerine yansimasindan dolayi sektörümüz derin yaralar aldi. Biz her ne kadar hem geçmisi toparlayip, hem günceli sürdürüp hem de gelecegi insa etmeye çalistikça bu kriz git gide günümüzde de oldu. Pandemi ayri bir krizdi, pandemi sonrasi hem dünya hem de ülkemizde ekonomik açidan bütün sektörleri etkileyen yeni bir kriz dönemi basladi.

Haliyle kulübümüzü her ne kadar borçsuz ya da sürdürülebilir hayatini devam ettirebilir kulüp haline getirmeye çaba gösterdikçe, dis etkenlerle ya da iç etkenlerle sorunlarla bogusmaya devam ediyoruz. Geçtigimiz sezon hem ligde hem de Türkiye Kupasi’nda yaristik. Kupaya verdigimiz önemle ligde ikinci yarida biraz geriye düstük ve sonucunda Türkiye Kupasi finalini oynadik. Sehrimiz adina 14 yil sonra finale kadar yükselmek, bunu kulübümüz ve sehrimize bu heyecani yasatmak bizim için bir gururdu. Gönül isterdi ki o kupayi da buraya getirelim, sevincimizi çok daha farkli sevinçlerle bitirelim ve Avrupa’ya gidelim fakat final maçlarinda atmosfer farkli oluyor. Çok yaklasmisken son 5 dakikada kupayi elimize alip tekrar yerine biraktik. Elbette sportif basari hedefimizden hiçbir zaman vazgeçmeyecegiz ama bir taraftan da bunun ugruna kulübün gelecegini yok etmek istemiyoruz” dedi.



"Insallah güzel oyunlar ortaya koyariz"

Baskan Gözbasi, Çagdas Atan’la bu sezon daha güzel oyun oynamak istediklerini söyleyerek, “Çagdas hocamla bir araya geldik. O bizim takim hakkinda ne düsündügünü söyledi.

Bütün bu krizlerde iyi olan tek sey Allah’tan, kurulu bir kadromuz var. Kendisi bize hali hazirda olan kadromuzla ilgili düsüncelerini anlatti. Çok da güzel bir sunum yapti çünkü epeyce bir hocayla görüstüm. Ben de kulübümüzün durumunu açik yüreklilikle söyledim. Kendisi de zaten bunu bilerek ve görerek söyledi ve hatta bu senenin sloganini da ‘Hayallerimiz bütçelerden büyük’ diyerek hepimizin gönlünü fethetti. Insallah hocamla bu sezon önce ayakta kalma, hayatta kalma daha sonra da yine güzel maçlar, güzel oyunlar ortaya koyariz. Hocama tekrar basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

"Hayallerimiz bütçelerden büyük"

Oyunlarina ve oyuncularina güvendiklerini söyleyen Kayserispor’un yeni Teknik Direktörü Çagdas Atan da, “Su an kendimi çok sansli hissettigimi söylemek istiyorum. Hepinizi burada görmek benim için ne kadar önemli bir kulübe geldigimin ispati. Ayrica bu zor dönemde baskanimizin anlattigi gibi etkilenen Kayserispor’un çok yogun bir destegin arkasinda oldugunu görüyorum su an. Biz sunumumuzu yaptik. Oyunumuzu, hayallerimizi anlattik ve ‘Hayallerimiz bütçelerden büyük’ derken de biz her zaman futbolda oyunun gücüne inandik. Oyunun, oyuncularin degerini, kulübün marka degerini arttiracagina inaniyoruz. Çok yüksek rakamli oyunculardan ziyade, belli bir sistemin içinde elimizdeki mevcut kadroyla da hatta degerlerini arttirarak ayrica akademiyle beraber çalisarak. Burada çok ciddi bir olusum var. Kulüplerimiz artik sadece satin alarak yasayamazlar. Satmamiz gerekiyor bunu ticarete dönüstürmemiz gerekiyor. Bunlar futbolun gereklilikleri. Biz yil sonuna rahat bir sekilde gemiyi yanastirmak istiyoruz. Kendimize olan inancimiz tam. Oyunculara olan inancimiz tam. Biz çok çalisarak, iyi bir oyun ortaya koyarak hem oyuncularimizin market degerini arttiracagiz hem de kulübümüzü rekabetçi yapidan uzaklastirmadan ligde rahat bir konunda seyretmesini saglayacagiz. Bizim amacimiz bu” dedi.



“Vekillerimizin ne demek istedigini hiç anlamadim”

Diger yandan Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin’in, IYI Parti Kayseri Milletvekili Dursun Atas ve CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arik tarafindan Kayserispor ve sponsorlari ile ilgili iddialarini sormasi üzerine cevap veren Berna Gözbasi, “Ben vekillerimizin ne demek istediklerini hiç anlamadim. Bizim kulübümüz ve sponsorlarimiz arasindaki tek iliski yapilan sponsorluk faaliyetleri iliskisidir. Bunun da anlasmasi ve sözlesmesi her seyi net ve açiktir. Onlarin gönderdigi ve bizim de gelen hesabimiz bellidir. Bizim hesabimizdan da nereye aktarildigi çok net bellidir. Ben de kendilerinden bu konuya açiklik getirmelerini soruyorum. Insanlari böyle saibe altinda birakmak uygun olmamis. Defalarca denetlenen bir kurumun bir seyi varsa çikar zaten. Gelen para ve giden para açik ve nettir” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA