Ibrahim Turgut, Rizespor'un Yeni Baskani Oldu

Çaykur Rizespor’da gerçeklesen seçimli genel kurulda tek aday olan Ibrahim Turgut, oy çoklugu ile kulüp baskanligina seçildi.

Ismail Kahraman Kültür Merkezi’nde, divan baskanligini Rize Belediye Baskani Rahmi Metin’in yaptigi, Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi’nin 92. Olaganüstü Genel Kurul Toplantisi’nda yapilan seçimde, tek aday olan olan Rizeli is insani Ibrahim Turgut, Rizespor’un 37. baskani oldu. Turgut’a, eski baskan Tahir Kiran tarafindan rozeti takildi. Baskan Ibrahim Turgut, konusmasinda, "Ben bir Rizespor baskan adayi olarak Çaykur Rizespor’un sportif basarisini hedefleyen bir yapi olusturmak için aday oldugumu, kiymetli kurul üyeleri ve çalisanlariyla beraber ve takimin basari seviyesini arttirmak için mücadele edecegimi belirtmek isterim. Bu mücadeleyi verirken dürüst, seffaf, sportmence ve sürdürülebilir olmasi vazgeçilmez siarimizdir. Yasadigimiz çagda sportif basari, idari ve mali disiplin ayri düsürülemez. Önümüzdeki dönemde bizi ulasmak istedigimiz noktaya götürecek yolu, bu denklemi belirleyecektir. Konumuz bellidir. Önceki dönemlerde yapilan hizmetlerin yenilerini ekleyerek gücümüze güç katacagiz. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Rizespor’un kaybedecek bir dakikasi bile yoktur. Bugün öncelikle kollarimizi sivayarak dört elle takimimiza sarilmaliyiz" ifadelerini kullandi.

Tahir Kiran ise yeni baskan olan Ibrahim Turgut’a basarilar dileyerek, "Geçen sene tam da bu zamanlarda genel kurulumuz teveccüh gösterip bu sanli görevi bize verdi. Futbolun kendine has çok çetin ve zor sartlarinda bize verdiginiz büyük destek ve güveniniz, bize daha da büyük sorumluluklar yükledi. Burada yasadigimiz sikintilari, ugradigimiz haksizliklari, karsilastigimiz engelleri ve en önemlisi Çaykur Rizespor’a yapilan hainlikleri tek tek anlatacak degilim. Tüm Türkiye’nin önünde hakemler tarafindan gasp edilen puanlarimizi, ardindan bu hakemlerin nasil görevden alindigini ve nasil geri geldigini, tüm bu rezillikleri tekrar tekrar önünüze getirmeyecegim. Bu camianin menfaatlerini ön planda tutmak ve gelecegini insa etmek amaciyla yola çikmistik. Bu amacimizdan bir gün bile sapmadik. Rizespor camiasini hem saha içinde hem saha disinda en iyi sekilde temsil ettik. Rizespor için elimizden gelenin en iyisini yapmak için mücadele ettigimizden hiçbir hemserimin süphesi olmasin. Rizespor kimsenin cebine sigmaz demistik. Nitekim ne benim, ne bir baskasinin Rize’nin büyüklügünün önüne geçmesi söz konusu dahi olmadi, olamaz. Ancak bilgi, birikim ve tecrübenin yeterli olmadigini bu süreç içinde anladim. Her platformda Rize ve Çaykur Rizespor’a destegini bir an olsun üstünden eksik etmeyen camiamizin en büyük sansi hemserimiz, en büyük taraftarimiz Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a saygimizi ve sonsuz sükranlarimi sunuyorum. Bu bir bayrak yarisi. Biz bayragi degerli bir arkadasimiza devrediyoruz. Ibrahim Turgut ekibiyle beraber tasin altina ellini koydu. Onlara istedikleri her türlü bilgiyi vermeye haziriz. Kendisine sonsuz basarilar diliyorum" cümlelerine yer verdi.

Baskan Ibrahim Turgut’un yönetiminde ise su isimler yer aldi:

"Ali Haydar Er, Yusuf Ziya Alim, Adnan ER, Yusuf Karaloglu, Serkan Karavin Prof. Dr. Kemal Memisoglu, Prof. Dr. Hasan Türüt, Orkun Kalkavan, Ismail Kuyumcu, Ümit Peçe, Imdat Önçirak, Fatih Bakoglu, Ahmet Dokumaci Temel Haciömeroglu, Fatih Kiziltan, Saffet Kopuz, Recep Salci ve Mustafa Çilingiroglu."

Kaynak: İHA