Gençlerbirligi'nin Sirketlesmesi Mahkeme Karariyla Durduruldu

Gençlerbirligi Spor Kulübü’nün gerçeklestirdigi Genel Kurul’da alinan sirketlesme karari, Ankara 28. Asliye Hukuk Mahkemesince durduruldu.

Gençlerbirligi Spor Kulübü’nün 05.06.2022 tarihli Genel Kurulu’nda almis oldugu sirketlesme karari, bazi delegelerin bu karara itiraz etmesi sonucu mahkemeye tasindi. Mahkeme bu itirazi kabul etti ve kulübün sirketlesme karari durduruldu.

Ankara 28. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kulübün sirketlesmesini durdurduguna dair verdigi kararda, “Dava dosyasi ve davaci vekilinin dava dilekçesi birlikte degerlendirildiginde, Gençlerbirligi Spor Kulübü’nün 05.06.2022 tarihli Genel Kurul gündeminin ek gündem maddesiyle eklenen 13. sirasinda görüsülen maddeye iliskin Genel Kurul kararinin ihtiyati tedbiren durdurulmasina karar verilmistir” denildi.

“Ankara halkina ait mirasin bu sekilde satilamayacagi adina olumlu bir karar”

Bir spor kulübü hakkinda oldu bittiye getirilerek sirketlesme karari alamamasi adina oldukça iyi bir karar oldugunu söyleyen Avukat Kemal Ulusoy, “Gençlerbirligi’nin Genel Kurulunda delegelerin aldatildigini ve 2 bin 816 delegenin oldugu bir kulüpte 350 kisiyle sirketlesme karari alamayacaklarini belirttik. Ne yazik ki hem sözümüzü kesmeye hem de bu tartismayi yaptirmamaya çalisan bir irade ile karsilastik. Bize sürekli ‘Dava açin o zaman’ seklinde ifadeler kullandilar. Davamizi açtik ve mahkeme önerge ile ek gündem olarak eklenen Gençlerbirligi’nin sirketlesmesine iliskin maddenin kabulü konulu gündeme dair ihtiyati tedbir karari verdi. Bu aslinda yönetimin, kamuya yararli dernek statüsünde olan bir spor kulübü hakkinda oldu bittiye getirilerek sirketlesme karari alamamasi adina oldukça iyi bir karar. Kongre delegelerinin tam sayisinin 3/4’ünün katildigi bir kongrede salt çogunluk olmadan bu kararin alinamamasi adina oldukça önemli bir karar. Gençlerbirligi Spor Kulübü, taraftarlarinin ve Ankara halkinin ortak mirasidir. Bu mirasin bu sekilde satilamayacagini ortaya koymasi adina olumlu. Önümüzdeki süreçte ya usulünce yeni bir genel kurul yapilarak bu kararin alinmasi ya da sirketlesme olmadan sezona gidilmesi gerekiyor. Sayin Niyazi Akdas, sirketlesme karari çikmazsa baskan adayi olmayacagini söyledi genel kuruldan önce. Bu sekilde su anda sirketlesme askida kalmis bulunuyor. Sayin Baskanin ne sekilde davranacagini bilemiyoruz ancak Gençlerbirligi’nin sahipsiz olmadigini göstermesi açisindan bu mücadeleyi önemsiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA