Gaziantep'te Çocuklar Için Yaz Kurslari Basladi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, 2021-2022 Egitim Ögretim yilinin tamamlanmasiyla çocuklar için yaz kurslarina basladi.

Spor, kültür, el isi, sanat ve birçok atölyede hazirlanan farkli dallardaki yaz kurslari; Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Sanat ve Meslek Egitim Merkezleri (GASMEK), spor tesisleri, Gaziantep Sanat Merkezi, Büyüksehir Belediyesi’ne bagli müzeler ve çocuk kütüphanelerinde yapilacak.

GASMEK 66 farkli bransta kurs açacak

GASMEK 33 noktada, robotik kodlama, çocuk gastronomi egitimi, resim, dil egitimi, el sanatlari, müzik, saglik, Türk Islam sanatlari, spor egitimi basta olmak üzere 66 farkli bransta yaz kurslarina basladi.

GASMEK’in resmi internet sitesinde 9-15 yas araligindaki çocuklar için online basvuru yapilabilecek.

Spor kurslari da tüm hiziyla sürüyor

Büyüksehir Belediyesi’ne bagli spor tesisleri, sporu tabana yaymak ve gelecegin sporcularini yetistirmek amaciyla bu yil da yüzme, futbol, judo, kick boks, tekvando, fitness, okçuluk, karate, jimnastik, basketbol, voleybol, satranç, atletizm, hentbol, masa tenisi, güres, judo, floor curling, kort tenisi, badminton branslarinda alaninda uzman egitmenlerle kurslar düzenleyecek.

Gizem Dogan Yasayarak Ögrenme Merkezi ve Erikçe Macera Parki’nda ise çocuklara ve ailelerine yönelik aktiviteler ile kamp programlari yaz boyunca sürecek.

Çocuk atölyeleri hazir

Gaziantep Sanat Merkezi’nde ise Çocuk Sanat Merkezi atölyeleri araciligi ile çocuklar için bu yil da dopdolu bir program hazirlandi. 20 Haziran-29 Temmuz ile 01 Agustos - 09 Eylül tarihlerinde planlanan kurslarda tasarim, resim, drama, seramik, keman, ritim, mozaik, el sanatlari, ebru, piyano, baglama, gitar, kalimba ve yöresel halk oyunlari konularinda 7-16 yas arasi çocuklara yönelik egitimler verilecek.

Öte yandan çocuk kütüphaneleri ve müzeler yaz boyu sürdürecegi eglenceli, ögretici atölyeler ile yaz boyunca çocuklar ve gençleri agirlayacak.

Kaynak: İHA