Erkekler Kiliç Takimindan Tarihi Avrupa Derecesi

Antalya’nin ev sahipliginde devam eden Büyükler Avrupa Eskrim Sampiyonasi’nda Enver Yildirim, Muhammed Anasiz, Tolga Aslan ve Kerem Çaglayan’dan kurulu erkek kiliç milli takimi, rakibi Fransa karsisinda 45-39 üstünlük saglayarak Avrupa 3.’sü oldu. Milli takim böylece 99 yillik Türk eskrim tarihinde bugüne kadarki en iyi büyükler Avrupa derecesini elde etti.

Antalya’da 17 Haziran’dan bu yana devam eden Avrupa Eskrim Sampiyonasi’nda bugün erkekler kiliç ve kadinlar flöre kategorilerinde takim müsabakalari gerçeklestirildi.

Organizasyonda ilk olarak tablo-16’da karsilastigi Gürcistan’i 45-42, ardindan çeyrek finalde Italya’yi 45-37 yenen erkek kiliç milli takimi yari finalde Ukrayna karsisinda 45-43 maglup olarak final sansini kaçirdi ve 3’üncülük maçinda Fransa’nin rakibi oldu. Üçüncülük mücadelesinde Fransa’yi 45-39 yenen ay yildizlilar tarihi bir basariya imza atarak Avrupa 3.’sü oldu.

Öte yandan bugün piste çikan kadinlar flöre milli takimi (Irem Karamete, Firuze Aysen Günes, Alisa Isbir, Almila Birçe Durukan) Polonya, Büyük Britanya ve Avusturya ile gerçeklestirdigi karsilasmalar sonucu sampiyonayi 10. sirada tamamladi.

Organizasyon yarin, kadinlar epe ve erkekler flöre kategorilerinde takim maçlari ile devam edecek.

Kaynak: İHA