Er Meydaninda 600 Pehlivan Mücadele Edecek

Denizli’de Merkezefendi Belediyesi tarafindan ikincisi gerçeklestirilecek olan ‘Merkezefendi 2. Yagli Güresleri’ 26 Haziran Pazar günü güres severlerle bulusacak.



Merkezefendi Belediyesi spora ve sporcuya destek olmaya devam ediyor. Bu çerçevesinde geçen yil ilki düzenlenen Merkezefendi Yagli Güresleri’nin ikincisi, 26 Haziran Pazar günü gerçeklestirilecek. Güresler Semikler Spor Tesisi’nde saat 11.00’de baslayacak. 13 kategoride yapilacak olan müsabakalar, gün boyu devam edecek. Müsabakalarda, 2021 yilinda düzenlenen Merkezefendi Yagli Güresleri’nin baspehlivani olan Ali Gürbüz ile birlikte, Ismail Balaban, Orhan Okulu, Hasan Cengiz, Mustafa Tas, Yusufcan Zeybek ve Cengizhan Simsek gibi 30 baspehlivan mücadele edecek. Merkezefendi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nden 50’ye yakin sporcunun da yer aldigi Merkezefendi 2. Yagli Güresleri’nde toplamda 600 pehlivan er meydanina çikacak.

“Kiran kirana mücadeleler bizi bekliyor”

Altin kemerli baspehlivanlarin kiran kirana mücadele edecegini söyleyen Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, "Türkiye’nin önde gelen baspehlivanlarinin er meydanina çikacagi Merkezefendi Yagli Güreslerini büyük bir heyecanla Merkezefendimizde gerçeklestirecegiz. Ilçemizde ikinci kez düzenledigimiz güreslerimize Kirkpinar’in altin kemerli baspehlivanlarinin da aralarinda bulundugu 30 baspehlivan, Merkezefendi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübümüzden 50’ye yakin sporcumuz olmak üzere toplamda 600 pehlivan kiyasiya mücadele edecek. Pazar günü gerçeklestirecek oldugumuz güreslerimize tüm Merkezefendili ve Denizlili hemserilerimi davet ediyorum" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA