Cenk Ergün Açiklamasi 'Basari Için Aç Oyunculari Takimimiza Katacagiz'

Galatasaray’da Futbol Direktörlügü görevine Cenk Ergün getirildi. Yeni sezonla ilgili ilk açiklamasini yapan Ergün, “Galatasaray formasini giydigi zaman taraftarlari heyecanlandiracak, basari için aç oyunculari takimimiza katacagiz” dedi.

Galatasaray’da Sportif Direktör Pasquale Sensibile ile yollar ayrilirken, Cenk Ergün Futbol Direktörlügü görevine getirildi.

Kulüp televizyonunda görevi ve yeni sezonla ilgili açiklamalar yapan Cenk Ergün, taraftarlara da mesaj verdi. Çok heyecanli ve mutlu oldugunu aktaran Ergün, “Galatasarayliyim, bu kulübe hizmet edebilme sansini daha önce yasadim. Geri dönmek bana güzel duygular yasatiyor. Tarif edemeyecegim kadar heyecanliyim. Geçen zaman sanki dün gibi. Kulüpten ayrildigimdan bu yana zaman çok hizli geçmis gibi. Ama burada önemli olan Galatasaray. Geri kalan her sey bizim için teferruat. Tekrar kulübüme hizmet verme sansini yakaladigim için çok mutluyum” dedi.



“Hedefimiz, lige hazir olarak girebilmek”

Yeni görevi için eski futbolcularin kendisini tebrik ettigini ifade eden Ergün, “Felipe Melo basari mesaji gönderdi. Eski futbolcularimizin hepsi mesaj gönderdi. Sorumlulugumuzun da bilincine varmamiz gerekiyor. Galatasaray her ortamda hep kazanmak için, hep sampiyon olmak için mücadele veren bir ekip olmustur. Batiya açilan bir pencere olarak tanimlanmistir. Sorumlulugumuz ve yükümlülügümüz çok yüksek, milyonlar bizden basari bekliyor. Önümüzde sadece ligimiz ve kupa var. Dolayisiyla bizim hedefimiz lige hazir olarak girebilmek. Ama bunlar kisa vadeli süreç, orta ve uzun vadeli mesuliyetimizin farkindayiz. Galatasaray Akademi’den yetisen kardeslerimizin daha fazla süre alabilmelerini saglamaliyiz. Galatasaray’in böyle bir beklentisi var. Alt yapidan yetisen gençlerimizin daha fazla süre bulabilmelerini, onlarin daha çok A takiminda olmalarini bekliyorlar. Bizim de bir vazifemiz, bu kardeslerimize bunu açabilmek. Onlari hazirlamak da kolay olmayacaktir. Bizim kisa vadedeki hedefimiz, Galatasaray taraftarina yakisir, onlari gururlandiracak, stadyumda veya ekran basinda izlerken gurur duyacaklari takimi, sahada görüp, tek tek maçlarla sampiyonluga kadar kovalayacagimiz amacimiz bu olur. Galatasaray sampiyonluk için mücadele verecektir, bunun sözünü verebilirim” seklinde konustu.



“Orta saha için çalismamiz olacak”

Yeni sezon yapilanmasi hakkinda da bilgiler veren Cenk Ergün, “Hali hazirda kadroda bulunan bir çok oyuncumuz var, bunlarin disinda eksik gördügümüz bölgelerde ilk olarak yapacagimiz çalismalar, arkasindan da yapacagimiz transfer döneminin getirecegi degisiklikler olacaktir. Orta saha için bir çalismamiz olacagini söyleyebilirim. Bugün harcama limitleri açildi, bu da hareket kabiliyeti taniyor. Galatasaray formasini giydigi zaman taraftarlari heyecanlandiracak, basari için aç oyunculari takimimiza katacagiz” ifadelerini kullandi.

“Sampiyonluga oynayacak takim kuracagiz”

Profesyonel futbolda oyuncu ayriliklarinin oldugunun altini çizen Ergün, sari-kirmizililarin kadrosunda yer alan isimlere herhangi bir teklif olmadigini ifade ederek sunlari söyledi:

“Her ayrilik Galatasaray’da kalbimizi kirar ama bu profesyonel futbol. Biz ayrilirken hem mali anlamda düzgün bir sekilde, hem de oyuncularimiz gitmek için dogru yerler bulduysa bunlara elbette ki izin verecegiz. O giden oyuncularimizin yerini en az onlar kadar kapatabilecegimiz oyuncularla yapacagiz. Kulübümüzde oyuncularimiza gelen herhangi bir resmi teklif yok. Taraftarlarimiz gönüllerini ferah tutsunlar, sampiyonluga oynayacak takim kuracagiz. Teknik direktörlük konusunda bir çok ismin adi geçiyor. Okan Hoca ve yabanci isimler geçiyor. Su an sözlesmesi olan hocamiz oldugu için diger isimlerden bahsetmek dogru olmayacaktir. Onun zamani da mutlaka gelecektir."

Kaynak: İHA