Büyüksehir Sporcusundan Çifte Sampiyonluk

Sakarya Büyüksehir Belediyesi sporcusu Elçin Asadov, Azerbaycan’da yapilan Azerbaycan Ulusal Bisiklet Sampiyonasi’nda iki farkli kategoride birincilik elde ederek büyük bir basariya imza atti.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi bisiklet takimi sporcusu Elçin Asadov, Azerbaycan Ulusal Bisiklet Sampiyonasi’nda tarihi bir basariya imza atti. Toplamda 60 sporcunun katildigi sampiyonada yarisan Asadov, yarismanin ilk gününü 40 kilometre zaman karsi yarisinda birinci olarak tamamladi. Çekismeli geçen yarislarin ikinci gününde ise, 150 kilometrelik yol yarismasini da birinci tamamlayarak çifte sampiyonluk elde etti.

Kariyeri boyunca birçok basariya imza atan Asadov, Azerbaycan tarihinde 17 kez birincilik elde ederek kirilmasi zor bir rekora da imza atti. Azerbaycan tarihine yasayan efsane olarak simdiden adini yazdiran Elçin Asadov, ödülünü Azerbaycan Milli Savunma Sanayi Bakani Madat Quliyev’in elinden aldi.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi, sporcularinin basarisini gurur verici oldugunu belirterek, “Büyüksehir Belediyesi olarak bisiklet alanindaki projelerimizi bir bir hayata geçirirken, bu alanda elde ettigimiz basari ve sampiyonluklar bizleri ziyadesiyle onurlandirmaktadir. Bisiklet sporunda yapilan çalismalarin ve gösterilen gayretin meyvelerini hizla almaya basladik. Son olarak Azerbaycan’da gerçeklestirilen Azerbaycan Ulusal Bisiklet Sampiyonasi’nda sporcumuz Elçin Asadov iki farkli kategoride sampiyon olarak bizlere çifte mutluluk yasatti. Kendisini elde ettigi bu tarihi basaridan dolayi kutluyor, basarilarinin devamini diliyoruz” ifadeleri kullanildi.

Kaynak: İHA