Bogaziçi Yarislari'nda Asya Ile Avrupa'yi Birlestirecekler

Antalya’daki Açik Su Yüzme Sampiyonasi’ndan madalyalarla dönen Eskisehir Su Spor Kulübü sporcularinin hedefinde bu sefer, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin Agustos ayinda düzenleyecegi Bogaziçi Kitalararasi Yüzme Yarisi var.



Eskisehir Su Sporlari Kulübü sporculari, Antalya’da düzenlenen Açik Su Yüzme Sampiyonasi’ndan madalyalarla döndü. Sehrin cografyasina bagli olarak antrenmanlarini çesitli yüzme havuzlarinda sürdüren veteran yüzücülerin bu sefer ki hedefinde ise Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin organizasyonlugunu üstlendigi Bogaziçi Kitalararasi Yüzme Yarisi var. Yüzme sporuna gönül veren Eskisehirli veteran sporcular hem sosyal medya sayfalarindaki paylasimlariyla hem de ilerleyen yaslarina ragmen genç sporculara örnek hayatlariyla, takipçilerinin dikkatini çekiyor. Eskisehir basta olmak üzere Türkiye’de yüzme sporunun giderek deger kazandigini ifade eden 55 yasindaki emekli devlet memuru Süleyman Tosun, “Önümüzde ülkemizin uluslararasi otoritelerce tanitimina vesile olan Bogaziçi Yarismalari var fakat, isminin Bosphorus olarak belirlenmesini yadirgiyorum” dedi.



“Hayatlarimiza saglik adina standartlarin üzerinde bir deger biçiyoruz”

Yüzme bransinin hem ruhsal hem de bedensel olarak vücuda katki yaptigina vurgu yapan Tosun, “Bu kulübe üye olmadan önce yarismalara ferdi olarak katiliyordum. Simdi ise farkli meslek ve yas kategorilerini bir araya getiren bu topluluga üye olmaktan çok memnunum. Burada hayatlarimiza, saglik adina standartlarin üzerinde bir deger biçiyoruz. Tüm gençlere ve hatta ‘ben yasliyim’ diyenlere dahi, su ile bir an önce barismalarini öneriyorum. Saglikli toplum, saglikli yasayan bireylerden meydana gelir” seklinde konustu.



“3 kilometrede ikinci ve 2 kilometrede ise birinci oldum”

Songül Küçüktas esliginde hazirlanarak 15 yildir düzenli olarak yüzdügünü aktaran emekli dis hekimi Tüzin Atak, “Kisa bir süre önce Antalya Tekirova’da düzenlenen yarismalarda basarilar elde ettim. 3 kilometrede ikinci ve 2 kilometrede ise birinci oldum kendi yas kategorimde. Benim için epey keyifli bir turnuvaydi” diye aktardi.

“22 Agustos’ta Asya ile Avrupa’yi birlestirecegiz”

Havuz antrenmanlarindan sonra açik deniz müsabakalarinin kendilerini biraz zorladigini belirten Atak, “22 Agustos’ta Istanbul Bogaz’inda yüzecegiz. 6,5 kilometre mesafesi var ve Asya ile Avrupa’yi birlestirecegiz. Sonrasinda ise sirasiyla Karadeniz Eregli, 29 Ekim’de Bodrum ve Göcek’teki yarismalara katilacagiz.” dedi.



“Yarislara bireysel olarak hazirlanmaya gayret gösteriyoruz”

Antrenmanlarinin yaz sezonundan dolayi biraz aksadigini dile getiren 58 yasindaki emekli sigortaci Tülay Osmanagaoglu, “2014’ten beri yüzüyorum ve çesitli madalyalara layik görüldüm. Son yarisimiz gayet keyifli ve basariliydi. Ben 3 kilometre mesafede yüzdüm ve dördüncü oldum. Bayrak yarislarinda ise iki madalya kazandik. Takim arkadaslarimizdan bazilari ise sehir disina çikiyor su siralar. Fakat yine de elimizden geldigince yarislara bireysel olarak hazirlanmaya gayret gösteriyoruz” diye konustu.



“Denizi olmayan bir bölgede hazirlanip, gittikleri yarismalardan madalyalar ile dönüyorlar”

Konuyla alakali olarak düsüncelerini paylasan antrenör Songül Küçüktas, sözlerini söyle sürdürdü:

“Masterlarla çalismak bana epey keyif veriyor. Onlarla yillardir antrenmanlarimiza devam ediyoruz ve basarili sonuçlar aliyoruz. Biz ekip olmaktan ziyade her yil büyüyen bir aile gibiyiz. Denizi olmayan bu bölgede düzenli olarak antrenmanlarini tamamlayip, gittikleri her yaristan madalya ile dönmelerini çok takdir ediyorum. Isteyen herkesin, her kosulda hazirlanabilecegi ve bu isin yasi olmadigini tüm ülkeye kanitliyorlar” seklinde konusarak sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA